Vecka 23 + 0

Bebisen väger nu drygt ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl.

Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar.

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder!

 

"En investering som aldrig slår fel: Genom att ta hand om dig själv tar du automatiskt hand om din bebis också. Det är viktigt att hålla ögonen på signaler att du behöver sakta ned tempot, äta, dricka eller vila en stund – lyssna på din kropp och lita på dina instinkter."

Du har kanske märkt att det blöder när du borstar tänderna, vilket är vanligt under graviditeten (liksom näsblod). Graviditetshormoner kan göra så att ditt tandkött blir lite svullet och lätt inflammerat, vilket är vad som orsakar blödningar när du borstar tänderna. Finns det något du kan göra? Naturligtvis – borsta och använd tandtråd som vanligt. Även om det kan kännas som om du vill "akta" tandköttet, så är det jätteviktigt att ha bra munhygien för att undvika problem med infektioner.

Ibland känner du kanske stick längs sidan av buken. Detta är livmodern och livmoderbanden som sträcks, så kallade ligamentsmärtor. Smärtan avtar dock snabbt och det är helt ofarligt.


Kommentarer
Postat av: Tanna

Mysigt och följa din graviditet ! Har du förresten nån gravidförsäkring ? Jag tog en sån man betala för, och vi fick tillbaka en del när vi låg på neo... Nu ska man inte måla f*n på väggen, men det var bra att vi hade tagit den... Kram

2012-09-17 @ 20:05:58
URL: http://tannaodevil.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback