VECKA 25 + 0 !!!

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl.
Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre 'mager' ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa.
 
 
"Nu svarar din bebis på beröring. Du kan roa er båda genom att kittla bebisens fot när den sparkar dig, eller genom att ligga på rygg och rulla från sida till sida och se vilka reaktioner du får. Vid den här tiden öppnar sig bebisens ögonlock och det lilla hjärtat slår nu såpass kraftigt att man kanske kan höra det enbart med hjälp av ett stetoskop."
 
 
 
 
 
 

Såhär förändras Din tillvaro:

Din nattsömn kan påverkas negativt av väldigt livliga drömmar eller mardrömmar. Detta är helt normalt och ett sätt för ditt undermedvetna att processa oro och funderingar över det kommande föräldraskapet. Den växande magen kan också göra det svårt att sova gott. Det rekommenderas att du försöker sova på sidan, snarare än på rygg.

När du har tid på MVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Mot slutet av andra trimestern börjar magen bli stor och du kan känna av ryggsmärta, huvudvärk och kramper i benen. Huvudvärk orsakas ibland av vätskebrist - glöm inte att dricka tillräckligt mycket vatten. Eller att äta tillräckligt ofta. Huvudvärk kan också orsakas av lågt blodsocker, så ett kolhydratrikt mellanmål kan hjälpa.
 
 
Kalcium är ett av de viktigaste näringsämnena under graviditeten. Kalcium hjälper bebisen bygga ett starkt skelett och bra tänder och friska och bra nerver, hjärta och muskler. Det hjälper också till att utveckla bebisens hjärtrytm och blodets levringsförmåga. Det finns mycket kalcium i mejeriprodukter, i fisk - särskilt på burk (ansjovis och sardiner) om du äter de små mjuka benen samtidigt, spenat och gröna bönor, baljfrukter, sesamfrön och mandel.

Kroppen behöver D-vitamin för att kunna absorbera kalcium. Våra kroppar syntetisterar D-vitamin naturligt när (om!) vi får sol på huden. Bra kostkällor är magra mejeriprodukter, fisk och ägg. Om du inte får i dig tillräckligt mycket D-vitamin i kosten eller bär heltäckande kläder utomhus, kan du få för lite D-vitamin. Prata isåfall med din barnmorska.
 
(Vart fasiken ser man solen nuförtiden? Och bättre lär det ju inte bli, så hur får man mer D-vitamin??)
 
Magen idag (i hemmakläder) (Snart dags att ta av navel piercingen?)
 
 
 
SNÄLLA BEBIS, STANNA I MAGEN I ÅTMINSTONE 10 VECKOR TILL, SNÄLLA!!!
 

Kommentarer
Postat av: Irma

Inte för att vara taskig men när du skriver varje vecka "hoppas att du stannar i minst 10 veckor till" så låter det som att du vill att bebisen ska komma innan, och ja jag vet att du har barn som är "permatura" men de behöver inte betyda att denna bebis kommer tidigare :) Söta alla dina barn är, hoppas självklart att förlossningen går bra, psst..menade ingenting taskigt med kommentaren.

2012-10-01 @ 13:27:29
Postat av: Josefin

Så fin mage du har, man kan ju knappast tro att du väntar ditt 5:e barn.. du måste vara som gjord för att vara gravid. Jättefin!

2012-10-01 @ 15:30:54
URL: http://nifesoj.bloggplatsen.se
Postat av: sweetie

vilken söt liten mage!!!! puss

2012-10-01 @ 20:18:48
Postat av: Becca

Håller tummar och tår för att den lilla tjejen stannar i magen många veckor till:))

2012-10-01 @ 22:06:20
Postat av: Emma

Jag förstår hur man kan tolka att du vill ha det tidigt...? Har själv aldrig gått tiden ut (v36 & v27) och nu i v26 börjar min BM bli orolig. Har man oddsen emot sig tycker jag att v35 känns som ett rätt realistiskt mål - för att gå hela känns ju i dagens läge rätt avlägset, med det inte sagt att man inte önskar :)

2012-10-04 @ 12:19:50
URL: http://adbro.blogg.se
Postat av: Emma

Jag förstår inte hur man kan tolka att du vill ha det tidigt...? Har själv aldrig gått tiden ut (v36&v27)och nu i vecka 26 börjar min BM bli orolig.
Har man oddsen emot sig tycker jag att v35 känns som ett rätt realistiskt mål- för att gå hela vägen känns ju i dagens läge rätt avlägset, men det sagt att man inte önskar :)

2012-10-04 @ 16:16:48
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback