Förlossnings Berättelse

God morgon världen!
Tänkte skriva våran förlossningsberättelse medans den ligger färskt i minnet ;-)

Det hela började nog på tisdagen den 18.12. Andres och jag var ju iväg på vårat sista julklapps shopping (skönt att vi fick det gjort!) kände väl lite mensvärk liknande smärtor. Sedan kom vi hem, gömde undan påsarna och iväg och hämta barnen från dagis och därifrån vidare till Coop och Port73.
Fick kraftigare förvärkar och jag sa hela tiden att vi inte får glömma köpa Alvedon, för det var slut hemma och Ipren får man inte ta när man är gravid.
Handlade inför kvällens middag och så in på en annan affär för att köpa små julklappar till barnens fröknar. (Jag hoppas att vi kan lämna dom imorgon!!!)

Väl hemma flöt allt på, jag hade förvärkar men tänkte inte alls att det kunde vara något på G nu, har ju haft förvärkar 2-3 gånger inom några veckor som vart falskt alarm.

Alvedon och varmt bad på kvällen med barnen så blev det lite lugnare.
Gick och la mig någorlunda tidigt på tisdagskvällen och vaknade av onda förvärkar vid 2:30. Danilo som kommit till oss på natten fick jag gosa på, sen var jag tvungen att hämta mer Alvedon och springa på toan stup i kvarten...

Jag tänkte att jag tänker fasiken inte åka in för ett falskt alarm, Olivia jäklas nog bara med mig för att se om jag är "med" :-) När jag vänder mig i sängen så sipprar det ut lite vatten. Ooookeejj...
Var det vatten? Ni vet, man börjar undra om det kan ga varit rikliga flytningar eller om man kissat på sig lite, haha...
Jag väcker Andres och visar och han tycker också att det är vatten. Då är det nog dags. Jag ringer Mummu som är framme inom 5 minuter (hur hinner du så snabbt??) och så ringer jag förlossningen och berättar läget och hon frågar lite och ber oss komma in. Wiiieee, vi fick komma till Huddinge!
(när vi åkte in för falskt alarm 1 1/2 vecka tidigare var det fullt i Huddinge och vi fick åka till SÖS) Lite mera vatten rinner ut när jag hämtar kläder.

Värkarna fortsatte i bilen, men jag kände att det inte alls var bråttom.

När vi kom fram togs det vikt, blodtryck och CTG på mig. Jag var öppen 3 cm och tappen var fortfarande ca. 2.5 cm lång. Vi blir inte hemskickade, wohoo! Vi blir beodrade att gå på promenad och komma tillbaka om 1.5 timme. Gärna!
Vi promenerar längs korridorerna och pratar om hur vi tror att bebis kommer att se ut, vem hon kommer att likna och hur lång tid det kommer att ta innan vi får träffa henne.

Fortsättning följer, lilla damen är inte alls nöjd med att ligga i en säng bredvid mig, hon vill ligga nära, och helst snutta vid bröstet :-)
Hon är så fin!<3


Kommentarer
Postat av: Nathalie

Skönt att det blev Huddinge. Hon är så fin eran Olivia:)

2012-12-20 @ 11:36:51
URL: http://albinsmamma.devote.se
Postat av: Madeleine

vilken söt liten prinsessa! så fin hon är!
så mysigt men närheten, snutta vill de ju gärna.

kram från madde

2012-12-20 @ 12:42:02
URL: http://madeleine82.blogg.se
Postat av: Karolina

Sååå fiiiin!

2012-12-20 @ 12:54:46
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: ♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥

gu så fin hon är!

2012-12-20 @ 13:00:22
URL: http://www.melissasprinsar.com/
Postat av: Jennie

Åh har inte kollat in här på ett par dagar och så nu när jag gör det ser jag att hon kommit - underbart!
Stort grattis hela familjen!
Kramar!!

2012-12-20 @ 13:25:26
URL: http://jempie.se
Postat av: Helena H

Åh, hon är ju så fin! :) Ska bli kul att se framöver vem/vilka hon kommer likna av syskonen till sättet. :)
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

2012-12-20 @ 21:05:00
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback