Olivias fösta play-date ;)

God morgon onsdag!
Igår kom min "blogg-vän" Natali hit med sin söte son Axel, Olivia var glad att träffa en kompis i hennes storlek Smiley.
Dom två satt och lekte i Olivias rum och var nyfikna på varandra.
Jag och Natali har följt varandras bloggar sen vi båda blev gravida med våra minstingar, så det var kul att äntligen få träffas in real life. Jag brukar aldrig träffa någon sådär, men det kändes ändå att man kände varandraändå på något sätt och vi har massor gemensamt så det var kul att prata (på finska). Olivia är inte den enda som är tandlös, för det är Axel också, hihi.
 
Sedan tog vi vagnarna och promenerade till Handen, gick runt i affärer och åt sen lunch på Taco- baren.
Förresten, Nicole var med oss, hon fick en dag ledigt. Jag tänkte köra sådär lite då och då, ha ett barn hemma från dagis så dom får vara hemma med mig, utan alla syskon, lite mamma-barn-(och Snuttis) tid. Förra veckan var det Danilo och igår var det Nicole. På morgonen frågade jag henne om hon ville vara ledig, lite sådär i smyg och hon gjorde stora ögon och ville såklart det. Jag bad henne säga till sina syskon att hon har lite ont i huvudet, så dom inte blir sotis.
 
"Åh! Jag har sååå ont i huvet idag, så jag måste stanna hemma och sova. BARA sova!" gick hon ut till vardagsrummet och klagade till sina syskon. Dom var helt okey med det, enda dom oroade sig för var att vem som skulle gunga med vem nu. På mornarna brukar Danilo gå till Nicole och säga "Nicole, kan du ta hand om mig på dagis idag, kan vi gunga, du och jag?" sååå sött! "Jag ska ta hand om er idag grabbar! sa Bessa Bus igår, jag vet inte om grabbarna blev glada eller rädda när syrran ska ställa och stryra, haha...
 
När dem är hemma med mig brukar dom bli lite bortskämda. Såklart! Så Nicole fick äta glass, (fryst) bulle.
Och storyn bakom det var att jag hade kokat kaffe och tagit fram bullar ur frysen som jag tänkte värma upp när Natali och Axel kom, men hon visade sig vara laktos intolerant så det blev inget med det, men så satt Nukke och åt en fryst bulle på soffan... och hon märkte inte ens det! Iaf så sa hon inget... Smiley
 
Olivias första play-date!
 
I affärerna så tjatade Nukke om läppbalsam, cheezuz alltså. Hur många har hon inte fått som slarvas bort?
"Men mamma, det är Bessa som äter dem, inte jag!" Jag vill, jag vill.... Och samma med nagellack, "Jag har faktiskt inte den här färgen hemma, mamma!"
Nope, det blev ingenting köpt. Jag tyglade mig, trotts att jag såg en jätte gullig one-piece till Olivia på Cubus.
Natali shoppade loss, tur var nog det, för Axel fick byta om efter maten Smiley It got a little messy, som det brukar bli med dem små :)
 
Axel
 
Glada Olivia
 
Snodde denna bild från Natali ;)
Jag ser hemsk ut, men det bjuder jag på, tyckte det var en rolig bild Smiley
 
 
Tack för igår Natali, det var jätte mysigt att ses! Vi nästa nästa tisdag ;)
 
 

Kommentarer
Postat av: sara

Hej undrar hur många timmar går dina barn på förskolan varje vecka ? Mvh sara

Svar: Dom går måndag-torsdag 9-15 :)
Me & My Baby Dolls

2013-09-04 @ 10:00:02
Postat av: Veronica, Mamma till 4livliga!

Vad kul att träffas och vilken tur att ni bor så nära varann:)

2013-09-04 @ 10:28:53
URL: http://4livliga.blogspot.se
Postat av: sara

Ok det kanske är lite olika beroende på vart man bor jag väntar mitt tredje barn nu barnen får bara gå 15 timmar i veckan vilket vi tycker är lite för lite då de behöver andra barn att umgås med mera och får ut all energin .. Och även får jag betala full avgift för båda två som om de gick där heldagar ... Mvh sara

Svar: Jätte konstigt att dom har olika beroende vart man bor, alla borde ha rätt till lika många timmar!
Me & My Baby Dolls

2013-09-04 @ 10:46:35
Postat av: J

För att kommentera lite vad sara här ovav skrev om tid på förskolan.
Där jag jobbar får barn som har småsyskon hemma gå 15 tim/veckan och det tycker jag är bra. De får lagom mängd stimulans.
Idag är det så stora barngrupper och små barn mår bäst av att vara hemma.
För att kunna göra dagarna så lugna och harmoniska som möjligt för barn som är tvungna att vara där heldagar 5 dagar i veckan, är det bäst för alla att barn som kan vara hemma får vara det.
Det är sådan hets om att barnen ska vara med överallt och på alla aktiviteter att det i slutändan drabbar barnen. Ta vara på tiden ni kan vara hemma med barnen, för den tiden försvinner när de sedan börjar skolan. :)
Börjar de vara i 4-5 årsåldern kan jag förstå mer varför föräldrarna vill ha de på förskolan, då de får ut mer av förskolan och att leka med jämnåriga. Om barnen är över 3 år får de gratis barnomsorg(15 tim) om någon förälder är hemma med småsyskon, i vår kommun. Är de under 3 får man betala. Hoppas ingen tog illa upp av min kommentar, det är bara av välmening och för att ni ska förstå varför man bara får ha 15 timmar. :)

Tycker du gör helt rätt, Satu, att ha ett av barnen hemma ibland. Kan vara skönt för de med egentid med dig. :) Du gör ett så bra jobb med dina underbaringar och jag beundrar dig verkligen!

2013-09-04 @ 20:01:52
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback