I väntan på Idol...

Fredag kväll och paus från Idol. Kollar ni? Eller är det fotboll som gäller?
Jag är inte så intresserad av fotboll... alls. Men jag såg att det stod 1-1 nu. Andres är iväg och kollar på fotboll med sina kompisar, dom ska äta och umgås för att sedan titta på Uruguay matchen som kommer senare ikväll.
 
Barnen somnade på soffan efter att ha ätit lite chips och godis.
Vi hade en massa godis kvar från förra helgen som jag plockade fram till fredagsmyset. Dom äter inte mycket godis, bara några stycken faktiskt. Och cheezus vilket snack om att Olivia får smaka på kakor/tårta,klubba.... Seriöst?
Så ofta äter vi faktiskt inte godsaker, här hemma kanske 2 dagar i veckan, men blir vi bjudna på fika eller får gäster hem så får dom ta. Även lilla Olivia har fått smaka, fast hon inte hade några tänder förrän förra lördan.
"Socker är gift" osv... OK, fine. Men ska man gå och lyssna på allt så får man ju faktiskt inte stoppa i sig någonting alls för då är det gift eller man får cancer. Live a little.
Smaken är som baken, vill ni inte ge era barn något med socker- dont. Vi ger och vi vet också hur mycket.
Jag tror inte att det skadar dom. Det gäller bara att borsta tänderna nogrannare och säga till (till ex. Puua) att sötsaker får man äta på lördagar, och det vet barnen om. Dom är mest inne på bullar och munkar, haha... Och så vill jag att några ska gå upp i vikt och då har jag gett en bulle eller något om dom ätit sin mat.
Låt mig få göra det utan att NI ska bli ledsna. Jag är inte ledsen och inte barnen heller och om det vart nån annan tillfälle hade jag säkert tagit åt mig och tyckt att dessa var jätte jobbiga kommentarer, oj oj oj vad ska jag göra nu, men jag orkar inte ta den fighten. Det är såhär vi gör i våran familj och det är helt OK.
 
Så. End of diskussion. Jo Olivia fick smaka chips stjärnor av sin pappa ikväll, dom smälter i munnen och hon gillade det.
(Snälla kom inte med att "får hon verkligen äta chips, det är ju sa!t" Spear me.)
 
Nu fortsätter den, vem tror ni åker ut ikväll och vem/vilka hejar ni på?
Ikväll var Miriam bäst.
 

Kommentarer
Postat av: peachbeast

Oroa dig inte :-). Vår bebé äter godis, chips, kakor, bullar, glass - you name it. Skit i andras kommentarer. Du vet ändå bäst, du är ju deras mamma :-). Stor kram.

2013-10-11 @ 23:50:07
URL: http://supermancat.blogspot.com
Postat av: Terese

Go Satu! Diggar dig :)

2013-10-12 @ 01:17:11
Postat av: emma

Strunt i alla knasiga komentarer! Alla är mamma på sitt sätt ♥ din blogg är så härlig. Har kikat in här lite då och då genom åren:) Men är lite nyfiken på om det planeras några flera barn? Och hur stor bor ni? Delar barnen rum? Jag själv drömmer om ett till barn men just nu sätter boendet stopp lite känner jag. Mina fyra barn delar två och två.

Tack för en härlig blogg!
Kram emma

2013-10-12 @ 09:25:11
URL: http://www.minbebis.com/blogg/chanova
Postat av: Hjördis Pedersen

Hej. Bry dig inte om vad andra kommenterar, mina barnbarn äter oxå godis och har inga hål i tänderna, det har inte bara med godsaker att göra utan maten dom äter med. Du är en jätte bra mamma och jag gillar din blogg. Önskar er en trevlig helg. kram

2013-10-12 @ 09:48:50
Postat av: Nina

Läste någonstans för ett tag sen att barn som äter godsaker osv lite oftare hemma blir inte lika "godisbesatta" typ att barn som baaara får äta godis och sånt på lördag tjoffar i sig extremt mycket och vill ha alla veckans dagar! Dvs atg godsaker blir lite mer avdramatiserat om man får äta i liten mängd oftare. Och alla har rätt att göra precis som dom vill jag är bombsäker på att du precis som alla andra mammor vill sina barns bästa :-)

2013-10-12 @ 10:29:38
Postat av: Anonym

Jag tycker de verkar ha tråkiga liv som är "sockerpoliser". Man måste få unna sig lite, man lever bara en gång.

2013-10-12 @ 11:41:42
Postat av: mummu

Varför måste man vara " anonym" när man skriver,det var kanske den andra anonyma,som var sockerpolis. Konstigt. :-))))

2013-10-12 @ 13:25:35
Postat av: Annika

Tycker du resonerar sunt! :-)

2013-10-12 @ 14:39:57
Postat av: nina

Folk bryr seg om alt,og ja da er alt "gift!"Ikke bry deg om "bedreviterne."
Sockerpolis,artig:)

Her får også barna smake på alt mulig,prøver så klart å begrense det litt.

Du er en flott mamma og jeg elsker bloggen din:)
Ha en fin helg!!

2013-10-12 @ 16:43:24
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Postat av: Helena H

Håller med om att du verkligen ska göra på det sätt ni vill(alla ska väl det tycker jag iofs, så länge det inte är "dumma" saker).
Håller också med som en skrev, att de som sällan får godis eller de som har godisförbud en längre tid, ofta är dom som är helt galen när det tas fram godis nånstans. Blir helt sjukt beteende!
Är själv där så det gäller ju inte bara barn. Haha :) Har ju slutat med godis, fikabröd, chips/ostkrokar...och jag har aldrig varit så sugen på det, konstant hela dygnen, som jag är nu. Det är det enda jag tänker på. :/
Så fort det dumma suget efter allt har försvunnit ska jag unna mig nå gott någon gång då o då, för vara helt utan är ju skittråkigt, rent ut sagt!
Nu dricker jag en cola zero och drömmer om grillchips...suck.
Ha en skön helg.
Kram från Järvsö(Söderhamn)
Oj, glömde...kollar varken på Idol eller fotbollen. :)

Svar: Jag är också galet sugen på grillchips just nu! Jag vill haaaaaa!!!!
Me & My Baby Dolls

2013-10-12 @ 20:08:19
Postat av: Alexandra

Hur mycket hål man har i tänderna beror inte på hur mycket godis man äter. Jag tycker inte man ska ge godis/chips mm till en så liten baby som inte själv förstår att vilja ha. Men de vill ju ganska fort ha samma som syskonen så hur gör man då liksom?! Har en bekant vars 3 åring inte fick smaka på något gott! Tror precis som någon skrev här att det skapas mer intresse för gott när det blir så förbjudet! Måtta med allt! O ännu ett tips, om du vill att barnen ska öka i vikt ska du lägga en extra skvätt olja i deras mat. :) Superbra blogg!!

2013-10-13 @ 19:44:40
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback