-

Lördag morgon och denna natt sov allihopa lite bättre, fast jag vet inte vart Vanessa får alla sina konstig påhitt ifrån, för framåt småtimmarna vaknade jag av att hennes fingrar borrade sig i min armhåla. Ja, den här gången skulle hon undersöka om jag var kicklig... Herreminjösses... hon måste sova hela natten i sin egen säng innan jag blir helt tokig på alla hennes tokiga påhitt.
Skönt att veta att Andres är hemma när man vaknar, han åker ju till jobbet så tidigt annars.
 
Denna morgon har vi tagit det lungt och nu ligger Olivia och sover. Typiskt att nån grane började borra precis just nu med världens oljud. Hoppas att hon inte vaknar av det.
Jag har badat med alla barnen och sen har dem städat sina rum, Andres (!) har dammsugit och jag fixade med disk och tvätt.
 
Idag är det kalas för Robin som fyller 2 år. Samtidigt har barnens kompis Max sitt kalas, men vi får ses en annan dag istället. Jag måste ner till förrådet för att se om jag har några höstskor... Hm.... Och är det tidigt för åkpåse i vagnen ännu?
Olivia har ju sin footsack som skydd samt en filt.
 
Här bjuder jag på några bilder från lekparken. Jonathan är våran Spiderman som ska klättra och hoppa från överallt.
 
Förresten, på BVC har de inte sagt någonting om att fruskt och russin ska vara "onyttigt"- tvärtom!
Har dom pratat med er om det?
Och det här med att våra barn äter glass/bullar och kakor. Jo det gör dom. Olivia också. Vi tycker om att fika allihopa lie då och då, det tycker jag att man kan unna sig, bara man äter sin mat. Men man borde nog begränsa sig lite, men är man hemma hos nån och de tar fram lite gofika, så får barnen äta.
 
Nä nu ska jag få iordning lite på det här fejset...
Vad gör ni idag?
Ha en fin dag allihopa Smileys

Kommentarer
Postat av: Lisbeth

Fin dag til deg og dine vakre små , klart man skal kose seg litt i blandt, ser jo ut som dine barn har fine hvite tenner :-)

2013-10-05 @ 11:57:08
Postat av: Anonym

Jo russin är tyvärr inte bra för tänderna. De fastnar ju dessutom så mycket i kindtänderna och får då ligga där extra länge och fräta. Frukt är jättebra men ska ju helst då ätas tillsammans med måltid. Jag tycker man gör som man vill med det där. Vissa barn har dessutom starkare tänder och saliv (bra enzymer) medan andra har lite sämre. Däremot ska man ju försöka begränsa godis, kakor och sockerintag, läsk mm. Det är ju inte så bra att införa sådant så tidigt med allt vad det för med sig. Min äldsta dotter (16 år) är galet sockerberoende, jag var inte så noga när hon var liten. Idag kan hon bli som galen om hon inte får i sig godis eller kakor, får huvudvärk med mera och blir rysligt sur i humöret. Inte bra, som tur är tränar hon mycket men annars är det ju lätt att anlägga fetma med just socker. Mycket med det där.

2013-10-05 @ 13:39:51
Postat av: Ella

Här har det städats och storhandlats, så nu blir det en runda i skogen för att se om det finns nån svamp kvar. Har hört nåt om att det inte är bra med frukt om man vill bli av med sitt sötsug pga av fruktsockret, men frukt är ju fullt av vitaminer så då måste det väl också vara nyttigt och bra? Vi har alltid en skål med blandad frukt hemma som alla kan gå och plocka och ta utav.

Svar: Ja, det har vi också! Hömm...
Me & My Baby Dolls

2013-10-05 @ 14:06:38
Postat av: Margareta

Det är väl så här om jag förstått våra tandläkarvänner rätt. När det gäller tänder så mår de bäst av att man äter frukost,lunch, middag och kanske två mellanmål.Att småäta är dåligt för tänderna och då spelar det ingen roll vad man äter. Ett äpple är lika illa som godis.
Trist men som du säger så får man begränsa sig.Det är ju vårt ansvar. glass i badet kanske inte är nödvändigt att bada är ju kul i sej.
Det gäller att ge dem goda vanor jag är ju mest rädd för övervikt men det anlaget verkar inte dina barn ha.

Svar: Nej, jag tror inte att vi behöver oroa oss för det, tvärtom så känns det som att jag ger dem fika osv, för att dom ska gå UPP i vikt...
Me & My Baby Dolls

2013-10-05 @ 14:40:24
Postat av: Ann-Sofie mamma till Madeleine och Vincent

På vårt BVC har dom inte sagt nåt om att frukt och russin skulle vara onyttigt. De har bara informerat om hur onyttigt saft, dricka och godis är och hur många sockerbitar en cola innehåller osv. Klart att det är fruktsocker i frukt men det är ju också en massa vitaminer i dom så helt onyttigt är det nog inte. Jag vet ju att diabetiker ska undvika frukt och allt annat med socker i men det är väl inte samma sak om man mår bra annars. förutom att äta med måtta. Ska man lyssna på allt som sägs så kan man ju inte ät något snart för allt innehåller ju cancerogena ämnen.

Svar: Instämmer helt! Snart får man inte äta eller unna sig nånting!
Me & My Baby Dolls

2013-10-05 @ 14:46:46
Postat av: Olivia

Jättefina bilder! Klicka gärna in på min blogg!Kram :)

2013-10-05 @ 17:21:55
URL: http://miniglitter.blogg.se
Postat av: Helena H

Fika har vi alltid gjort om nån bjuder eller om vi kännt för det. :-) Gott ju!

Svar: Ja eller hur! =D
Me & My Baby Dolls

2013-10-05 @ 18:04:20
Postat av: En blogg om 5 systrar - Systrarna Backström

Gud va härligt med en stor familj!!:')Själv har jag fem systrar (en halv syster, fy gillar inte att säga halv då hon har varit med hela tiden). Och det är helt fantastiskt!! När jag väl ska skaffa barn så vill jag ha 4 kanske. Stora familjen är så underbart :)!

Jag och mina 4 riktiga systrar bloggar tillsammans på systrarnabackstrom.se, du får gärna kika in :D!! / Ida

2013-10-05 @ 19:06:39
URL: http://systrarnabackstrom.se
Postat av: Alexandra

Visst är det gott, o våra barn får nog också smaka om vi blir bjudna på något. Dock har vi aldrig gett sött ät barnen då de varit under 1 år o undvikit det efter det så långt som möjligt. Majsbågar går bra åt de små ;) Men med många barn kommer det snabbt till det att minstingen vill ha samma som syskonen. Har nu en baby på 2 månader o kommer nog att försöka undvika sötsaker så länge som möjligt.

Svar: Ja, det är nog smartast så, här får lilla äta kakor och glass :)
Me & My Baby Dolls

2013-10-05 @ 21:05:25
Postat av: mummu

Om man skulle lysna på alla,så va gör man,frukt är väll iallafall bätre en godis,Satu du gör alldeles rätt,låt barnen äta mycket frukt,det skadar inte.. eller.... snart får man inte äta nånting, löjligt. ♥

2013-10-05 @ 22:17:00
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback