Kväll hos familjen Gonzalez

Satt och bläddrade lite på bloggen- åhh va roligt det är att kunna se tillbaka vad vi gjort...
Sen gick jag i på kategorier- graviditet med Olivia och insåg att jag inte ens lagt allt i den kategorin som ska vara där.
Nu är det iaf fixat! Smiley
 
Jag har slagit in julklappar och skrivit upp vad vi köpt hittils. Tidigare fick jag ett SMS om att det jag beställt från lekmer.se har kommit, det är bara att hämta. Wiieeee!
Får göra det imorgon när Danilo också är på dagis, han är ju en nyfiken grabb. Smiley
 
Förresten, jag har glömt att säga att jag var med på Vi Föräldrar Gravid (detta nummer). Tack för mailen om påminnelsen, kul att ni kände igen mig där.
Jag fick skriva om det smickrande ämnet om om man var rädd att bajsa på sig under förlossningen Smiley Haha...
Vi är även med i nästa nummer av Vi Föräldrar som kommer ut den 26:e november =)
 
Jag får en hel del mail och kommentarer, vissa av dem väljer jag inte ens att publicera. När dessa kommentarer kom (från samma person) så visste jag inte om jag skulle gråta eller skratta. Seriöst? Smiley
 
"Grabbarna fick ju börja på dagis när de va 2 bara för att du va gravid? Så varför ska då inte Olivia börja förens hon är 3? Orättvist."
 
Och sen kom en till....
 
"En annan grej, varför åker ni aldrig utomlands? Jag menar du kan inte skylla på att det är svårt för att ni har 5 barn. det är ju ni själva som valt det och tkr man ju att dem ska få uppleva sånt som t.ex. familjer med bara 2 barn får göra.
Alla får ju barnbidrag och stackars barn barnen ska ju inte behöva lida för att du bara föder och föder. Eller så åker ni och tar bara grabbarna för Vanessa och Nicole har ju redan varit utomlands med bara dig och din man då ni lämnade grabbarna hemma"
 
Tjena!
Jag vet inte hur gammal du är men så mogen kan du inte vara.
Kom igen, menar du verkligen allvar med dina kommentarer...?Smiley
Varför vi inte åker utomlands? Det kostar pengar. Jag vet inte vad du tror att man får i barnbidrag, men det är inte mycket och det kommer man inte långt med.
Jag vet många som delar upp sig och åker med några barn i taget, det har vi också gjort och det kommer vi aldrig göra igen. Det var inget för oss, nästa gång vi åker utomlands så åker vi allihopa tillsammans. Därför sparar vi pengar. (som man behöver göra i verkliga livet, vare sig man åker med 2 barn eller med flera...)
Och tror du verkligen att alla som har två barn har råd att åka utomlands? Stackars dig i sånt fall.
Vi gör en massa saker på hemmaplan och aldrig har jag nånsing låtit det att ha 5 barn hindra mig. Det är inte alls svårt. Det krävs bara mer sparande.
 
Och din kommentar angående dagis. Cheeez... Danilo och Jonathan började på dagis när dem hade fyllt 2.5 år eftersom min graviditet med Olivia var jätte jobbig och varje dag handlade bara om att överleva dagen. Så det beslutet ångrar jag mig inte för ett öre, dom hade det mycket roligare på förskolan. Orättvist?
 
Jag vet inte ens varför jag tror att jag ska behöva försvara mig själv mot såna här korkade, ignoranta, negativa kommentarer som bara försöker dra musten ur mig och få mig att må dåligt?
När jag egentligen bara vill säga är att: It aint working ashole! Smiley
Och din IP adress klockas också, Einstein...
Så. Nu fick jag det ur systemet också.
 
Nu är alla barnen nattade, men jag hör Nicole sjunga för fulla muggar inne på sitt rum.
Och Vanessa- cheez den flickan alltså. Stålvilja. Hon vet vad hon ska ha och hur hon ska ha det och när hon ska ha det. Helt plötsligt har hon fått för sig att hennes lilla prinsess sminkbord ska vara åt andra hållet än vad den är nu- men bara på natten.Smiley
På morgonen vänder jag den tillbaka och på kvällen, precis innan hon ska lägga sig så vrider hon på möbeln själv.  För så som hon vänder den så kan hon inte öppna sin leksakslåda, men detta är viktigt just på natten. Hömm....
 
På nätterna kör hon sitt race också.Hon kommer och väcker mig mitt på natten flera gånger, som häromnatten...
Hon klampar in som en elefant (man hör henne på långa vägar) "Mammaaa? Du pussade mig lite snett sist." Så jag går med henne till hennes rum pussar rakt (ehh...? Whatever) Och 10 minuter senare ligger hon och ropar på mig i sin säng. Nä då ligger hennes täcke lite snett, och mattan, den ligger inte heller rak på golvet. Precis när jag gått och fått tag i sömnen igen så ropar hon medsin röst. Då har hennes hår gått in i hennes mun lite.
Herreguuuud.
Visst är hon en rolig prick den tjejen, men efter att ha blivit väckt 6-7 gånger på natten om såna där saker så är skrattet långt borta!
 
Min lilla virvelvind. Med sina mörka tights. Är det inte svart så ska det vara något annat mörkt.
 
Nu kallar min choklad på mig, dags att inta sängen och kolla på Maria Montazami!
 
Imorgon ska jag och Olivia till Handen C med Mummu på klappjakt. Jeeeyy!
 
Ha det så bra allihopa, kram!
 Smiley
P.S Följ oss på Facebook!
mybabydolls.blogg.se heter vi där!
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma till fyra pojkar

"Mammaaa? Du pussade mig lite snett sist."
PÄIVÄN PARAS! <3

2013-11-19 @ 21:25:18
Postat av: Anna med 3

Hon är bara för grym,Bessa!😂

P.S Fy va jag skrattat åt den där okunniga kommentaren. Måste vara en fjortis som inte vet mycket...
Skönt att du säger ifrån,GO YOU!

2013-11-19 @ 21:57:31
Postat av: Anonym

Din blogg är bäst!Du är helt jävla fantastisk på att skriva!

2013-11-19 @ 21:58:38
Postat av: Anna-Lena- mamma till 3 trollungar, snart 4

De finns idioter till allt. Bry dig inte om dem kommentarerna. Ignorera dem och du behöver verkligen inte svara på dem.

Åh din lilla tjej låter som min stora kille. Haha. Allt för att inte sova. Vissa kvällar, tidiga mornar mest här. Zzz

2013-11-19 @ 22:21:37
URL: http://annalenanordmark.blogg.se
Postat av: Sandra 4 barns mamma

Bry dig inte om dessa idioter Satu!
Du är en toppen mamma och det stör dom till max :-)

Skrattar gott åt Vanessa, men förstår att det är störande när man själv bara vill sova. Celine har ju nattskräck och vaknar panikgråtandes varje natt.

Kram!

2013-11-19 @ 22:22:16
URL: http://blogg.loppi.se/thefamily/
Postat av: lucky

Fin blogg, kram!

2013-11-20 @ 01:14:36
URL: http://luckynakalembe.blogg.se/
Postat av: Malin, gravid med tvillingar

Haha! Herregud!

Hur är allt annars? Kramar till er !
/ gravid med tvillingar -Malin

2013-11-20 @ 01:17:34
URL: http://Malinhedblom.blogg.se
Postat av: Karolina

Haha hon är ju för rolig! Pikku My!

2013-11-20 @ 06:57:00
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: Hanna

Hej.
Jag är här inne och läser ofta, men har aldrig skrivit till dej.
Men jag blev riktigt irriterad på den person som skrivit de där kommentarerna till dej. Ja, de va så idiotiskt skrivit så jag höll på att sätta kaffet i halsen. För det fösta, barn behöver inte åka utomlands för att få en bra barndom, men att få ett syskon att älska är ovärderligt. När era barn börjar dagis är ert beslut, det behöver ingen annan bry sig om.
Men om man lägger tid på att skriva så negativa kommentarer har man kanske inte så mycket annat i livet?!

Grattis till bebisen i magen och Tack för en kul blogg.

MvH Hanna

Svar: Tack för kommentaren :) <3
Me & My Baby Dolls

2013-11-20 @ 09:27:45
Postat av: Sandra

Jag får liknande kommentarer om utlandsresor fast vi bara har två barn, och vi bor redan utomlands, tar 20 min för oss att ta bilen till ett annat land, nä, men då räknas inte det, för det måste vara solsemester för att barnen ska bli normala människor, jorå, man upphör aldrig att förvånas över folk, och vissa blir aldrig nöjda.
När folk resonerar sådär så säger det mer om hur dom växt upp än något annat, när ALLT är orättvist, då blir inte livet enkelt kan jag säga.

2013-11-20 @ 09:39:18
Postat av: Ann-Sofie

Förstår att det inte är kul att stiga upp så många ggr per natt! Hon är rolig hon Vanessa! :).

2013-11-20 @ 10:18:14
Postat av: Stefu

Det finns folk och fylla många tågvagnar med...
Och vissa blir stående på perrongen...

2013-11-20 @ 10:53:56
Postat av: Majsan

Käre värld säger jag då bara. Varför läser man bloggar om man bara ska vara elak i kommentarerna. Om man nu tycker så olika så kan man hålla det för sig själv eller lägga fram kommentaren på ett trevligt sätt. Vi har "bara" två barn och vi åker inte utomlands, vi har har ist köpt oss en husvagn och ungarna älskar campinglivet. Stackars barn, nej lyckliga barn.
Läser din blogg varje dag och är så glad att du vill dela med dig av din/er vardag. Många kramar till er.

2013-11-20 @ 10:56:14
Postat av: Helén

Om man tänker på detta med utlandsresa med småbarn. Varför ska ni ta dom redan? Dom kanske inte har någon som helst glädje av det nu. Bättre att spara och resa senare när dom är lite större och kan uppleva på annat sätt.
Vi for till Italien för 4år sedan och hade med oss min svågersdotter som var drygt 1,5år. Hon hade ingen som helst glädje att åka med oss. Hon minns inget av det nu. Sedan är det varmt, många små barn klarar inte av värmen på samma sätt som större.
Fattar inte vad folk tänker med egentligen. Och detta med barnbidrag. Kan inte ens tänka mig att man får särskilt mycket, sedan kostar det ju att ha barn också. Man skaffar ju inte barn för pengarna direkt, då blir man utfattig. Dom kostar mer än man tror, vilket personen i fråga tydligen inte har en aning om. Det ska ju inhandlas blöjor, kläder dom växer ju dom små liven. Dessutom allt kan man inte ärva. Allt kanske inte passa heller, ser bara nu då vi har tvillingar i familjen (min systerdotter) och dom är dyrare nu än tidigare. Dom är förvisso bara 7år, men dom har ju börjat sporta. Och det kostar, dom har ju inte direkt valt den billigaste sporten heller. Hockey. Vad tror den personen med inlägget till dig att det kostar? Speciellt inte när du måste ha dubbel uppsättning av allt.
Barn på dagis... det är väl trots allt upp till er att välja hur ni vill ha det. Om du vill ha Olivia hemma tills hon är 3år. Ja då ska du ha henne hemma tills hon är 3år. Ditt val och ingen annans. Blir så trött på folk som ska lägga sig i allt, speciellt som dom inte har en aning om. Som du skrivit tidigare du skriver ju trots allt inte ut allt. Man har ett privatliv även om man bloggar.
Nej stå på dig Satu och skit i vad dessa anonyma fegisar skriver.
Du verkar vara en otroligt duktig mamma, en riktig stålkvinna.

2013-11-20 @ 11:52:17
Postat av: Anonym

Jag tycker om din blogg jättemycket och det är jätteroligt att läsa om allt ni gör tillsammans. Men har man en blogg får man räkna med kritiserande kommentarer. Och ärligt talat har jag läst betydligt värre kommentarer på många andra mammabloggar jag också läser, och inte ens de tar sig tiden till att skriva kaxiga kommentarer tillbaka. Man ska kunna försvara sig själv - absolut! Men personerna i sig vill ju ha ett sk ''svar på tal'', de provocerar ju fram det... Jag tycker själv verkligen inte att man ska behöva stå ut med elaka kommentarer bara för man har en offentlig blogg. Jag tycker inte det! För jag haft en blogg där jag fick taskiga kommentarer, men jag visste att det får man räkna med - fegisar! Man kommer till en punkt då man slutar slösa tid på sånt, och istället get ett svar direkt på kommentarerna, så de inte får lika mycket uppmärksamhet av dig.

Men självklart är det här din blogg och du väljer att göra precis som du vill. Men det är bara ett råd: De är inte värda tiden. Kram!

Svar: Håller med dig till fullo, och det var sista gången jag svarade OCH publicerar dumma kommentarer ;)
Me & My Baby Dolls

2013-11-20 @ 13:49:12
Postat av: Madde

Hej på er! Fy sjutton för människor som sitter bakom skärmen och är avundsjuka på andra. Fy sjutton fär männsikor som sitter och gör andra ledsna! Du är fantastisk tycker jag. När jag känner mig sliten som tvillingmamma och är trött på Tonåringar ibland som också behöver sitt. Då tittar jag in till dig och läser. Då får jag tillbaka lite styrka och peppning. Det är det som är det fina med bloggar. Känna gemenskap och stöttning.
Skit i dom som sitter bakom skärmen och bara provocerar fram ledsna känslor. Jag blir så arg när jag tänker på det. Du är en sån toppen tjej och jag önskar jag bodde närmare då kunde vi tagit en go kopp kaffe :D Kraaaaam På Dig
Madde

2013-11-20 @ 15:38:28
URL: http://www.maddeocherik.wordpress.com
Postat av: Marie

Strunta i dom komentarer, du är en toppen mamma, dom är bara så avundsjuka och dina barn har det så bra. Kram kram. Jätte fina bilder på barnen i förra inlägget

2013-11-20 @ 18:06:41
Postat av: Anna

Hej!
Jag har läst din blogg ett tag nu (sen du kikade in på min). Läser oftast bara bloggar. Men nu var jag tvungen att kommentera. Vilka dumma kommentarer du får ibland!! Och att ni inte kan åka utomlands pga hur "många" barn nu har?! Jag har 2 barn och ska vi åka utomlands måste vi spara till det. Man blir ju inte rik på föräldrapenning och barnbidrag. Personen kan inte vara gammal som skrev det?!
Det är väl inte resor som gör att man får en bra uppväxt. Att ha närvarande föräldrar och släkt som bryr sig är viktigast. Och det tycker jag verkligen ni har omkring er. Jag är imponerad över att du gör så pass mkt med dina barn som du gör! Det är sånt barn uppskattar!

Och grattis till bebis nr 6, ytterligare ett vackert barn som kommer till världen :)

Ni verkar vara en så mysig familj och jag tycker det är kul att läsa din blogg. Så skit i det negativa!
Mvh Anna

2013-11-20 @ 19:29:48
URL: http://www.annaslivochfunderingar.blogg.se
Postat av: mummu till, mybabydolls.blogg.se

Alltså, du anonym,du måste vara mongo eller komma från en annan planet.Hoppas du stannar där med dina idiotiska kommentarer ingen behöver dem. Tycker synd om dina barn ,om du har nåra,hoppas inte.
Satu älskar dig. ♥

7

2013-11-20 @ 19:40:46
Postat av: Ina

Herregud.. min familj åkte inte utomlands när jag var liten och inte heller i "vuxen" ålder. Och jag mår hur jävla bra som helst! :P Herregud. Hur resonerar den där personen gällande fattiga barnfamiljer som "bara" (misstolka ej) 1 barn och inte har råd med varken mobil/dator eller något annat som verkar räknas som standard i hemmen i dagens samhälle? För det finns sådana. Jag blir så jäkla less på hur folk orkar lägga sig i andras liv. Det är ett starkt bevis på vilket dött liv personen i fråga själv har.

Kram! :)

2013-11-23 @ 20:30:12
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback