Ny vecka!

Halloj!
Ännu en ny vecka har kickat igång och barnen har gått till dagis. Isbana där ute idag kände jag- och vilka stormar det har varit! Häromdagen när vi var ute såg vi det här:
 
Och då hade vi verkligen vårkänslor! Dagen efter var det värsta snöstormen, så där rök dom känslorna ganska fort...
Olviai vaknade på strålande humör idag, vilket hon brukar göra, men idag har hon skrattat extra mycket. Nu ligger hon i sin säng och försöker somna. Hon är envis den lilla tösen, ögonen håller på och stängs, men hon kämpar emot.
 
Puua var här nu på förmiddan också, han och Andres har gått iväg för att laga bilarna nu.
Verkar som att Puua har fått sig en ny lekkamrat- Snuttisen.
Nu vågar han ta upp henne, så medans han var här så har han pratat med henne och burit henne överallt. När jag fick henne så började hon grina, för det var så mycket roligare att gå runt med Puua. Lilla Snuttisen!
 
Helgen har bjudit på lek, både inne och ute.
I fredags var det Nicole & Jonathans tur att gå och bada med Mummu, medans jag, Vanessa, Olivia & Danilo åkte till Handen med bussen. Dom ville leka i lekhörnan och också få äta på McDonalds.
Vanessa ville ha ett par tights med hjärtan på och en ny mössa eftersom hennes nya "katten-marie" mössa förstördes i tvätten. Danilo valde läppsyl med bilarna på.
 
På väg till handen
 
Igår lekte alla barnen "Gladiatorerna" med varandra, dom ropade "Gladiatorerna redo!?" och så brottades dem och kastade runt varandra som vantar. 
Det har även målats och ritats...
 
När vi var på Port73 och lekte igår så var det en pojke där som var lite av en bråkstake. Han bråkade och muckade med alla barn där. När han kom till Jonathan och skulle ta en sak från honom så blev Jonathan rädd och började springa- med pojken efter sig. När han hade Jonathan i ett hörn stod han framför honom, jätte kaxig och viftade med knytnävarna framför Jonathan. Då såg Danilo vad som höll på att hända, så han sprang dit fortast han kunde och knuffade till pojken, så han ramlade. Ni skulle ha sett pojkens min när han såg att det var två stycken likadana! 
Sen sprang både Jonathan och Danilo iväg, för pojken var mycket större än dem.
 
Jag är en hönsmamma när det gäller sånt där. Ingen ska få vara elak mot mina barn, på samma sätt som mina inte får vara elaka och slå andra barn. Jag är glad att dom försvarar varandra. Jag låter dom sköta sina egna konflikter när jag ser att det går rätt till. Jag lägger mig inte i allting som händer, men jag är också den som inte håller tyst om det är någon som bråkar och slåss hela tiden.
Så har det vart ofta där på lekstället och andra ställen där barn leker med varandra. Om man ser att ens barn är jätte bråkigt och bråkar med andra barn, puttas, förstör och slåss så kan jag inte förstå hur man som förälder inte reagerar? Våra barn är verkligen inga änglar som aldrig bråkar, men gör dom det så är jag den första att säga till dem. Och hjälper det inte så tar jag bort den som bråkar. Varför blundar vissa föräldrar när deras barn bråkar? Dom låter dem hålla på, eller så säger dom till med vänlig röst om och om och ooooom igen. Och inget händer.
Sånt kan göra mig så arg. Men som sagt- jag är inte den som sitter tyst då heller. Och inte heller reagerar jag för minsta lilla sak.
 
Så, nu fick jag det ur systemet också. 
 
Nähe, nu ska jag ta en kopp kaffe och sortera tvätt. Tvätthögen blir aldrig mindre, hur mycket jag än tvättar!
 
3 av mina ögonstenar 
 
 
Och så har jag mailat till blogg.se IGEN för att få lite hjälp med bloggen. Med den lilla texten som dyker upp när det behagar och så har många skrivit att dem inte kommer in på bloggen överhuvudtaget? WTH?
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna Köhler

bry dig inte om negativa kommentarer om varför barnen är på dagis min 7 åring var alltid på dagis då lillebror föddes 2008
du är en fantastisk mamma, dotter,syster,moster

2013-03-04 @ 14:51:30
Postat av: Helena H

Åh vilken fin bild på Puua och Olivia! Underbar. :)

Och jag förstår inte heller varför man inte säger åt sina barn ordentligt när de bråkar eller gör andra dumma saker. Känns ibland som lite lathet hos de vuxna.
Bra att Danilo hjälpte brorsan, kanske det fick det äldre barnet att tänka sig för innan han bråkar igen. :)
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

2013-03-04 @ 15:12:35
Postat av: Camilla 32 år & blivande 10 barnsmamma

Hej hej
Jag ringde barnmorskan idag .ler.
Fick en tid nästa måndag :-D

Ska bli kul att få höra hjärt ljuden :-D

Jaa skulle bli såå glad om det var 2 :-D

2013-03-04 @ 18:38:43
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Nina

Herlig pappa du har:)!
Tipper barna elsker han:)?!

Er så glad i min pappa også,og barna er like glad i han!

2013-03-04 @ 21:45:02
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Postat av: annsoh

hejsan! kör igång dagens blogg nu! skulle va jätte kul om du ville vara med! ny vinnare varje dag! kram!http://annsoh.blogg.se/2013/march/dagens-blogg-anmal-dig.html#comment

2013-03-06 @ 14:09:00
URL: http://annsoh.blogg.se
Postat av: Annie Lindell

helt underbar bild du har i den header :)

2013-03-06 @ 14:32:38
URL: http://anniel.blogg.se/
Postat av: Nora

Jättefin blogg! :) ♥

2013-03-06 @ 14:35:34
URL: http://everydaynora.blogg.se
Postat av: Andrea

Musiga bilder!

2013-03-06 @ 14:46:32
URL: http://sporthund.blogg.se/
Postat av: Emma Mattsson

åååh guuuud vilka goa barn! :')

2013-03-06 @ 14:50:39
URL: http://www.emmwah.webblogg.se
Postat av: Åsa

Härligt med vårblommor

2013-03-06 @ 14:56:25
URL: http://asahjelm.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback