Fredagkväll & BVC

God kväll!
Hur mår ni allihopa? Skönt med helg, det tycker även jg som är hemma varje dag vanligtvis också, men på helgerna är ju alla andra lediga också!
 
Idag var jag, Vanessa & Jonathan på förskolan, dom hade en teater där, en man från Finland som berättade två sagor.
Även fast barnen är lediga på fredagar så fick vi ändå komma. Tyvärr fick Danilo & Nicole stanna hemma med Mummu och Olivia, för dom har vart sjuka.
När teatern var slut så följde Jonathan med kusin Dewin till sångsamlingen. (<-- Dewin går på samma avd. som Nicole & Bessa) Så vi fick vara med på samlingen, jätte mysig och bra sånger. Jag kunde sångerna, eftersom tjejerna jääämt sjunger dom här hemma.
När samlingen var slut var det dags att gå hem och äta lunch. Sen har dan bara rullat på. Vi har vilat, vart på Port 73 och handlat present till Emms 11-årskalas som är imorgon, ätit middag, badat med badskum och sen plockat fram lite gott och tittat på finalen på Gladiatorerna.
 
Sen körde Andres ut oss från vardagsrummet, han skulle kolla på fotboll... Alla andra slocknade på soffn och har blivit burna till egna sängar, förutom Nicole. Hon & jag kom in hit för att kolla på film, men hon somnade och ligger nu och sover här bredvid mig i våran säng och jg skriver med laptopen. Så om det fattas bokstaven A lite här och där, så är det för att den är trög, man måste nästan slå på den så att den funkr. Jobbigt!
 
Glömde skriva om Olivias BVC besök. Hon fick två sprutor, en i varje lår och det är bla mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio, haemophilus, pneumokocker och Hepatit B. Ena sprutan skulle kännas mer varnade hon redan innan. Jag frågade om det fanns nån möjlighet att hon får båda samtidigt, så hon hämtade en annan sköterks till hjälp.
Stackars mammas bebis! Så stora sprutorna var också, hon grät jätte mycket och på ena benet kom det jätte mycket blod (?). Så har det aldrig vart med våra andra barn. Hon fick t om byta plåster en gång pga. det.
Hmm.. Men hursom helst. Det här var nödvändigt och bra att få, även fast det är jobbigt att se sitt barn ha så ont. Vi ska vara lycklig att våra små får dem här sprutorna.
 
Fick ett kommentar som jag tänkte svara på med en gång eftersom jag skriver omämnet nu:
"Vad jag blir lite nyfiken på/ och full i skratt är att du skriver "hua" när det gäller två sprutor i benen. Men två hål i öronen är lugnt? Det bör tilläggas att jag inte lägger några värderingar i det, jag anser att alla har rätt att göra det man själv tycker är bäst för sin familj och sina barn, tyckte bara att själva grejen var väldigt kul när jag lade märke till det :)"
SVAR: Ja det tycker jag. Att få två stycken 4 cm`s sprutor stuckna rakt in i lårmuskeln är inte samma sak som att få hål i öronen. Kul att du blir full i skratt av det. 
 
Hursom- Våran fina Snuttis växer så det knakar! Hon väger nu 4820 g och är 58.5 cm lång. 
Våran älskade lilla gobit.
 
Nu tänker jag bädda ner mig med en gosig Nukke och titta på American Pie. 
 
God Natt allihopa och ha en riktigmysig helg med era nära och kära.
XOXO

Kommentarer
Postat av: Helena H

Är själv hemma i helgen, och fick nått tokstädryck när Linnea åkte till pappsen. Normalt brukar jag bara slappa de fredagarna, men inte idag. :)
Städat hela köket ikväll, o plockat bort allt som inte använts senaste året i lådor o skåp, varför sparar man saker man ändå vet att man inte använder nångång?
Fick ihop en hel kasse med saker. :)
Imorrn blir det resten av lägenhetens alla lådor o skåp/förråd. I sommar ska vi (förhoppningsvis) sälja allt på gårdsloppisen som är i särbons by.
Så skönt att rensa ur rejält ibland.
Kollade på American Pie jag med, älskar avsnittet där han stopar hundbajset i mun...och minen på den andra kille... Haha :)
Nu är det sovdags här.
Ha det bäst.
Kramar från Söderhamn

2013-03-23 @ 01:43:52
Postat av: Ela

Heh,tycker inte heller det är samma sak!Men folk hittar ju på saker att störa sig på jämt...finss såna överallt,tyvvärr.
Tack för en toppenblogg!jag kollar in många gånger dagligen, barna är så vacka och jämt så fina och ni bor så fint oxå.
Kram!

Svar: Tack så mycket :)
Me & My Baby Dolls

2013-03-23 @ 04:13:37
Postat av: Tess

Halloj😄 super fin blogg Satu, det är skoj att få läsa om din familj varje dag :-)
En fråga: Vilken vecka föddes Olivia? Är hon liten för sin ålder? Jag har en "liten" kille som föddes 23 januari i vecka 37 och han väger 7300g och är 62 cm lång, kanske han som är extremt stor ;-) kram

Svar: Tack snälla :)Olivia föddes i vecka 36 :) Ja, hon kanske är liten för sin ålder? Hehehe:)
Me & My Baby Dolls

2013-03-23 @ 06:23:11
Postat av: Tyglina

halloj... har inte hunnit att skriv apå ett tag men du vet.. vardagen :) Sitter här med kaffe och njuter av tystnaden hemma innan alla vaknar... Ska ha barnkalas im så ska planera logistiken mm så det blir en stressfri tillställning :) Det är 10 barn som ska vara med på 7 årskalas!! Kram från oss från lilla viken :)

Svar: Hihi, då brukar det vara fullt upp ;-) Hur gick kalaset?
Me & My Baby Dolls

2013-03-23 @ 06:31:06
Postat av: Karolina

Stackars lilla Olivia!
Med tanke på sprutan och hål i öronen är de stor skillnad!
För de är " oftast" inte själva sticket som gör ont utan de dom sprutar in som svider!!!
Pusu beso

2013-03-23 @ 07:02:02
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: Diana

Vår korv väger 1kg mer och lika lång typ :) satan va jobbigt det är att bära runt på henne. Gick så fort från 4kg till 6kg. Ökade 1kg/mån . Växte ur både 50 o 56 o viss 62 på den tiden.er lilla tjej ser så lugn o snäll ut :) är hon det? Min Nemi är mest gnällig. Alltid då hon vaknar själv e hon glad men när hon vaknar o man e där med henne e hon arg satan :) ha en skön lördag :)

2013-03-23 @ 07:05:54
URL: http://www.dianisen.blogg.se
Postat av: mummu

Helena H.
Jag tycker som bu, så fort våren börjar närma sig, vill man börja rensa skåp o lådor. Gjorde det 1 vecka sen, va mycket det blev i sop påsen! :D
Ha en trevlig helg! =)

2013-03-23 @ 08:30:06
Postat av: Sanna

Ville bara lämna ifrån mig ett livstecken då jag tittar in och läser här titt som tätt:-) Du är stark, helt fantastiskt så mycket du orkar med 5 barn och allt!

2013-03-23 @ 14:21:13
URL: http://sansad.webblogg.se
Postat av: Helena H

Mummu: Ja visst blir det massa man inte behöver ha kvar. :) Ha en trevlig helg du med.! :)

2013-03-23 @ 15:15:46
Postat av: Kaffehörnan

Godmorgon. Släckte du ner igår

2013-03-24 @ 07:58:35
URL: http://www.kaffehornan.blogg.se
Postat av: Diana

Jo hon sover rätt ok.vill äta ngn gång på natten. Inatt fick hon sova egen säng tills kl 6 o de jag skrev om ryggen, den mår hur bra som helst då jag ej samsover med bebis. På gott o ont. Det är ju så mysigt o praktiskt att samsova. Ha en skön söndag :)//Diana Laurila

2013-03-24 @ 11:56:03
URL: http://www.dianisen.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback