Nicole övningscyklar

Kvällen har kommit, barnen sover i sina sängar och jag har suttit och kikat efter en grej på nätet samtidigt som jag kikar på Uruguay-Italien matchen. 
 
Idag har vi vart ute och övnings cyklat med barnen.
Vanessa cyklar ju som en tok, Jonathan vill hellre cykla med sin 3-hjuling, Danilo är grymt duktig på att cykla nu, han racear ikapp med syrran Bessa. Och Nicole blev av med sina stödhjul idag och fick en sån där styrpinne isatt istället.
Hennes stödhjul lät förjävligt! Hon hade sånna där Hello Kitty stödhjul, hårda som satan så man hörde henne komma flera kilometer innan (typ, nästan iaf).
 
Det går jätte vingligt för henne att cykla, hon hittar inte balansen och hon vill mer än gärna kolla bakåt ifall jag släpper eller inte... Det är en lång väg kvar tills den lilla divan cyklar utan hjälp. Sakta men säkert, vi behöver bara öva en massa.
Hon var arg på mig för att jag släppte för en sekund för att se hur det går och hon styrde rakt in i buskarna. Då hoppade hon av cyklen och slängde den i backen. Jag blir lika arg när hon envisas att hon minsann inte ska ha hjälm på sig, så den flög några gånger den också.
Haha, times to remember, eller något sånt...?
 
 

Kommentarer
Postat av: Tina Feuk

Min dotter som är fem år gammal lärde sig cykla förra veckan och vilken känsla det var! Både för henne och för oss, helt fantastiskt! Hon har kämpat i över ett år med cyklingen, men inte kläckt koden... Hon har inte överhuvudtaget haft någon balanskänsla, har vi släppt hjälpstången har cykeln ramlat direkt. En dag förra veckan gick jag och funderade på vad som gick fel och varför hon aldrig fick upp balansen, för på balanscykeln susar hon fram i full fart. Sen kom jag på att vi håller ju alltid i handtaget, hon får ju aldrig lära sig att ta fart och komma igång själv. Jag sa till henne att strunta i tramporna och springa med cykeln som hon gör med balanscykeln och då gjorde hon det utan problem. Sen stannade hon och jag bad henne göra likadant igen, spring igång cykeln och när du har full fart så skyndar du upp med fötterna på tramporna och trampar iväg. OCH gissa vad, det fungerade!!!! Hon cyklade iväg helt själv och sen bara fungerade det hela tiden! Alltså startar hon med att springa igång farten och med det fick hon även rätt på balansen! Helt underbart! Bara ett tips som kanske kan funka för din tjej också! =) Värt ett försök iaf! =) Lycka till! Annars är det ju så att var sak har sin tid! =)

2013-06-30 @ 23:11:49
Postat av: Helena H

Till Tina här ovan, bra tips det du gav! Är ju att komma igång och hitta balansen som är det knepigaste i början... ja, och att lära sig bromsa också. :) Linnea körde rakt in i väggen när hon skulle stanna i en hel sommar...inte det smartaste kanske. ;)
Men ett tips om hjälmen, kanske har hon hjälmen frivilligt utan bråk om hon får vara med och välja en i en affär. Och en lättare modell, sån vanlig barncykelhjälm. Det hjälpte för min granne iaf som hade samma problem, och också hade en sån där skatehjälm.
Önskar er lycka till med all cykelträning!
Kram från Järvsö (Söderhamn)

2013-07-01 @ 15:03:20
Postat av: nina

Jessica på 4,5 bare bestemte seg for at støttehjulene skulle bort.Hun trente i to dager så syklet hun alene.De blir så stolte når de klarer det,og vi mammaene blir like stolte:)

Lykke til med øvingen på sykkel.Barna deres er så fine,alltid masse fine bilder av de!!:)
Ha en fin uke:)

2013-07-01 @ 21:02:37
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback