Blandat babbel

Tisdag idag!
Vilken förmiddag vi haft här hemma. Tanken var ju som så att vi skulle ta med oss lite mellis och gå till nån lekpark efter lunch, men det blev snabbt inställda planer.
Vi har precis ätit lunch och alla barnen är inne på sina egna rum. Endast av den anledningen att dom bråkat och inte lyssnat på vad jag sagt idag, känns som att jag har pratat med väggarna här hemma, ungefär samma respons.
Jag sa till dem att sköter dom sig inte så går dom till sina rum efter lunch och inte ut.
Dom lyssnade i ungefär 2 minuter sen var dom igång igen.
Vid matbordet förklarade jag lungt att dom ska till sina rum efter maten och varför. det var sura miner, men där är dom alltså nu. Jag förstår inte varför dom ska bråka om dom ska leka alla 4? Alltid är det nån som hamnar utanför.
Sen har dom bråkat med varandra och istället för att be den andre att sluta så kommer dom grinandes till mig, en efter en och skvallrar om varandra. "Han tog min leksak" och han som tagit hajjar ingenting eftersom han inte fått nån information, bara skrik och gråt direkt. PRATA med varandra istället!
Och så är Jonathan på Olivia hela tiden. Hon ligger här på golvet och håller på med sina leksaker och så kommer han och drar i hennes händer och tror att det är jätte kul för henne. Hon börjar grina och han drar med hennes leksaker.
 
Så nu är dom på rummen och Olivia sover. Vad tyst det blev här helt plötsligt. Jag har hunnit med att plocka undan efter lunchen och nu sitter jag här med nymålade naglar och dricker kaffe. I lugn och ro!
 
I söndags när jag egentligen fyllde år var det ju rena rama åskvädret. Vi skulle iväg och handla och satt i bilen och såg på hur det åskade, ösregnade och blixtrade. Jag gillar åskväder och blixtrar jätte mycket- om man är på ett säkert ställe.
Det är vackert, tycker jag. Vi handlade och gick hem, vädret klarnade upp precis när jag skulle ha min familj här på fika.
Vi åt smörgåstårta som blev kvar efter kvällen före, barnen lekte och så kom jag på idén att vi borde gå på bio och se på Baksmällan 3! Andres och jag har inte vart på bio på år och dar tillsammans utan barnen, tror att vi senast var och såg King Kong på bio. Andres & Stefu var inte så sugna på den idén, för dom var jätte trötta efter festen. Mummu tog hand om alla 9 barnbarnen här hemma hos oss, vi la fram mat och Karo var och hämtade en massa gott till dem och så gasade vi mot Heron City.
Spontanbio- så himla kul! Älskar Baksmällan filmerna, dem är riktigt roliga. Och den här slutade så bra!
T om Andres & Stefu höll sig vakna!
 
På tal om annat, igår ville Vanessa ta bort sitt bandage. Jag tog bort den så att jag kunde se hur den såg ut och att hon fick känna på hur det var utan den. Egentligen ska den bort först på fredag.
Såhär har hon suttit och badat hittils:
 
 
När jag tog bort bandaget var hon öm och ville gärna inte använda handen. Hon fick gå och bada och tvätta sin hand  (den luktade) och där kunde hon använda sin hand. Hon ville fortsätta vara utan sitt bandage resten av dagen också så jag lät henne, för den anledningen att jag märkte att hon inte hade ont och hon kunde röra den, hon var bara försiktig för att den var öm. När vi kom hem satte jag på bandaget igen för att låta den "vila", men när det var dags för kvällsbadet så ville hon ha bort den. Vi tränade lite i badet med handen, hon fick hålla saker i den och hålla och klämma mitt finger, gick hur bra som helst.
Vi klippte och målade naglarna också- och nu är hon helt utan den och hon använder handen också. Men jag har bett henne vara försiktig ändå.
 
Ahaa, nu hör jag att grabbarna har smugit in till varandra genom den lilla luckan/dörren som är mellan deras rum. Jag låter dem hållas eftersom dem leker fint ändå.
 
Bjuder er på några blandade bilder från dagarna som gått.
 
Prussiluskan Bessa
 
Kvällsgos med Pappa
Nicole färglägger ponnyn som hon fick i present av sina vänner Daniella & Julia.
"Prussiluskan" Vanessa
 
Nukke
Kvällslek på våran gård.
Det hade precis regnat så dom lekte med gegga. (gissa om dom varskitiga när vi kom hem)
 
Middagsdags...
 
Snuttis
Jonathan hjälper sin pappa att bygga garderoben...
 
Jag är riktigt sugen på att börja flytta rum, men jag har fått ångest över att Olivia inte längre ska sova i vårt rum sen längre. Det är mysigt att ha hennes säng i vårt rum, hon är så snäll och go.
Men jag tror ändå att vi alla sover bättre när vi bytt rum. Eller så försöker jag bara intala mig själv det. 
På dagarna tror jag att iaf hon får sova bättre när vi bytt rum. Nu bor hon i vårt rum och vårt rum ligger precis i anslutning till vardagsrummet, där alla springer, busar och härjar. Så hon stör av dem och jag får jämt tjata på dem att hålla sig tystare för att Olivia ligger precis där och sover.
 
Jag har inte ens velat städa i barnens rum med flit för att jag vill ha en storstädning där när det är dags för rumsbyte. Tjejerna ska ju stanna på sina rum, men där ska det bytas möbler och möbleras om och sättas upp bilder och annat skoj som jag gömt inne i vårt sovrum.
Grabbarna sa flytta till vårt stora sovrum och vi flyttar till Jonathans rum och Olivia till Danilos rum.
LÄNGTAR halvt ihjäl mig! Och jag lovar att det kryper i mig som pedant och perfektionist att det är stökigt i stort sett inne hos allihopa just nu- för att jag inte städar deras rum ordentligt, slänger bara grejer som är på golvet i nån låda.
Men förhoppningsvis snart så... Ni ser ju- blandade känslor här.

Kommentarer
Postat av: Camilla 32 år & blivande 10 barnsmamma

Jag älskar att möblera,det är så kul med nytt och man känner sig nöjd när det blir bra..
Jag var oxå pedant förrut men har fått lägga ner det,skitsvårt,vissafagar kommer det tillbaka men jag hinner aldrig med allt..
Barnen stökar ner fortare än jag hinner få bort det ..ler..
Kram Camilla

2013-06-12 @ 10:26:13
URL: http://minstorafamilj.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback