Potträning. Igen.

Jag har funderat kring grabbarnas pottträning.... Jag måste erkänna att jag blir lite, men bara lite stressad över det. Helst skulle jag vilja att dom var torra redan. Helst igår. Men dom är inte med på noterna. 
Dom får ha på sig kallingarna bara lite då och då, och så får man fråga lite då och då om dom behöver kissa.
Dom sätter sig på pottan och är "klara" men inget har kommit. Sen kommer dom och säger till "after the fact"... *suck*
Igår var Jonathan utan blöja på eftermiddan, han satte sig på pottan lite då och då (inget hände) och så visade jag honom att han kan sitta på stora toaletten istället, och det tyckte han mer om!
Han kände sig väl lite stor när han kunde sätta sig där själv.
 
Jag tog en jätte gullig bild på honom då han satt där på toaletten med en egen strumpa, och ett av Danilos strumpor (dom har kommit på att man kan byta med varandra) och så satt han där i lugn och ro och läste en bok.
Men såklart kom det ingenting på toan heller, utan det tog han hand om senare i Nicoles rum när han kissade i sina kallingar.... 
 
(Han kommer att hata mig för denna bild när han blir stor)
 
På sommaren hoppas jag att dom ska vara helt torra (dagtid iaf). Vissa undrar varför vi potttränar dom nu på vintern när det är så kallt (?), men det är alltså bara inne dom är utan blöja. Om vi går ut så tar vi bara på dem blöjorna igen helt enkelt. Men jag avvaktar en stund, tills dom är mer redo. Men med det så ger jag mig inte.
 
Nicole & Vanessa var torra vid 2-2.5 års åldern, är det så att det tar längre tid för pojkar, tro?

Kommentarer
Postat av: cissi

Ja det är samma sak med Hugo, han har kallingar men jag har inte haft på dessa än. Försöker få han att säga till när han ska gå på toa, men han gör det också efter... Fast han kissar varje morgon och kväll på toan (när jag lyfter dit han haha). han får typ panik om jag tar av blöjan. En säkerhet känns det som. Han är nog ganska bekväm av sig också...

2013-01-28 @ 12:43:45
Postat av: Louise

Mina pojkar blev blöjfria när de var runt 3 -3,5 år.
Jag tror att det är viktigt att barnen själva ska vara redo :-) Kanske plötsligt så händer det att det kommer i pottan/toaletten.
Min lilla tjej bajsar ibland på toa och då säger hon ofta till, men kisset...nej det kommer på golvet än så länge.
Hon är inte så intresserad av toan eller pottan än heller för den delen...kanske ibland men men jag låter henne ta det i sin takt.
Hoppas du blev vettig av mitt svar haha :-D.

Ha en fortsatt bra dag.
Kramar från Malmö

2013-01-28 @ 13:03:22
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Anna Köhler

mina söner har båda vart 4år innan blöjan försvunnit innan dess var dem inte med på noterna alls
men nu är mina barn blöjfria

2013-01-28 @ 13:25:03
Postat av: -Santsu-

Moikka! Nuha on vieläkin ja nyt Juleskin korvatulehduksessa.
Meillä kaksoset oppi aika hyvin noin 2,5 v kuivaksi. Mutta Jules on kyll niiin hankala tapaus. On kans aina välillä ilman vaippaa ja käytän usein pottalla. Joskus sinne tulee pisu mutta usein juuri niinkuin teillä että tulee sanomaan kun pisut on jo housuissa. Ja sit kun päivässä alkaa menemään 6 kalsarit niin sit laitan vaan vaipan takaisin. Joku on joskus sanonut että lapsilla on niin sanottuja herkkyyskausia kuivaksi opetteluun. Sitä siis odotellessa...

2013-01-28 @ 13:37:17
Postat av: Sandra

Hejsan,för det första vilkn härlig blogg du har och framförallt så fina barn. Jag arbetar själv inom förskolan och kan säga att det är väldigt individuellet när de brukar bli torra. Men det brukar väl vara mellan 2-4 år sen kan inte jag märka ngn större skillnad mellan flicka och pojke. Hur brukar de göra på barnens förskola? Det kan ju vara bra om de hjälper till och tränar de med. Mvh sandra

2013-01-28 @ 13:53:10
Postat av: Rockmom

Mina killar var typ 2½ år när de blev torra, men det var på sommaren..
Tror nog att du bara ska fortsätta som du gör, det kommer nog av sig självt sen då det är dags :)

2013-01-28 @ 14:03:46
URL: http://rockmom-rockmom.blogspot.fi/
Postat av: Sara

Hej! Har en dotter som fyller 2 på söndag ich har varit blöjfri i snart 3 veckor både dag OCH natt! :-) vi började med metoden som beskrivs i boken "o crap...potty training" och det har funkat helt fantastiskt!! :-) i börjar kändes det lite som "yeah right" men tji fick jag för det fungerar ju jättebra!! :-) kan varmt rekommendera den boken så har du killarna blöjfria på nolltid!! Hon som skriver boken rekommenderar att man börjar när barnen är mellan 20-30 månader :-)

Kontentan av det hon skriver är lite att man som föräldrar ska studera ditt barn och hitta signalen om att nu ska jag kissa... Låt pojkarna springa utan kläder på underkroppen och lägg bort telefon, dator och stäng tvn! Följ efter grabbarna så ska du se att du ganska fort kommer att se vad dom gör precis innan det händer och när det gör det säger du "håll dig" tar upp barnet och springer till potta/toa! Säg "man kissar inte på golvet man kissar i pottan/toan" beröm det men säg inte att det är ok att det kom på golvet för det är det inte.... :-p å skippa kallingar för det är bara förvirrande då dom sitter åt på samma ställe som en blöja...

Oj det blev lite långt men hör av dig om du vill veta mer eller köp boken :-)

Hoppas det går bra!! Lycka till!!

2013-01-28 @ 14:06:51
URL: http://lomibys.blogspot.com
Postat av: Sandra

Min första pojk blev blöjfri på dagen vid 3 år och sen även på natten vid 3 år å 4 månader. Min andra pojk nu blev blöjfri på dagen vid 2 år och 9 månader men har fortf blöja på nattetid å kommer nog ha ett tag till iaf. För våra gick de jätte fort från att ha blöja till att helt plötsligt inte ha de :) tror de kommer för dina pojkar också :))

2013-01-28 @ 15:58:53
Postat av: Isabell

Hej, Min äldsta dotter var torr runt 1½ år dag och natt, min son blev torr när han var 15½ mån även nattetid och nu yngsta sonen vid 2 år dag och natt inte en olycka på natten har vi haft på alla tre barnen. Yngsta var lite senare än dom andra pga att dagis vägrade ta bort blöjan.

2013-01-28 @ 17:55:33
Postat av: Lisa

Min son, nu 3 år och 2 månader gammal, slutade inte med blöjorna föränn strax före sin tre-årsdag. Han tyckte inte heller om att sitta på pottan utan gick på toaletten direkt. Nu har vi en lek om att hinna dit först, det tycker han är kul. På förskolan funkar det kanonbra med.

2013-01-28 @ 19:18:48
Postat av: Anonym

Hej! Du har en underbar blogg som jag älskar att följa, jag har två flickor nu 15 o 18. Dom fick nässpray med hormoner i för att dom skulle bli torra när dom var 5 år, så ta det lugnt, det kommer min minsta blev inte nattorr förrän hon var 6, men dom säger att pojkar har det lättare. Kram på dig..... Nettan i Dalarna

2013-01-28 @ 19:32:55
Postat av: Camilla ♥ BF Maj

Hoppas dom blir torra snart :)

2013-01-28 @ 21:19:36
URL: http://mirabilibus.blogg.se
Postat av: Helena H

Superhärlig bild på Jonathan! :)
Låt det ta den tid det tar bara, ingen idé att "skynda" på dom. Fortsätt att låta dom vara utan blöja lite då o då, tillslut kommer de på hur det funkar. Kanske kan du sätta dom på toan efter en måltid så kanske det råkar komma nått däri. :)
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

2013-01-28 @ 23:56:07
Postat av: Hannah

Jag funderar oxå på att bli av med kidsens blöjor. Men de är inte helt med när det gäller att hinna säga till. De vill gärna gå i kalsonger och trosor, och sätter sig på potta eller toalett. Inget kommer där, och sen kommer det innan de hinner säga till. Så de är väl inte helt redo än helt enkelt.

Men till sommaren blir det absolut mer träning, nakna hela dagarna, perfekt :)

2013-01-29 @ 08:58:18
URL: http://honeybuns.blogg.se
Postat av: Hannah

sen tänker jag så här oxå, om de skulle bli av med blöjan nu, då blir det lite jobbigt när man är ute med alla kläder och de snabbt behöver kissa. När det är varmare ute kan man ju dra ner byxorna och kissa i en buske. :)

2013-01-29 @ 08:59:19
URL: http://honeybuns.blogg.se
Postat av: mummu

Satu alla barn är olika,låt den ta den tiden som den tar.Du var torr innan du fylde 2 o Karo var 1år o 7 mån.Pojkarna var 2,5.Det är lungt.

2013-01-29 @ 12:35:25
Postat av: Martinique

Dom flesta säger att det tar längre tid för pojkar. Och gemför man i vår umgängeskrets är flickorna mer före än pojkarna. Men sen är det ju oxå mognad, dom kanske inte är mogna för det. Caspian började vi potträna vid 2 år, nu efter 1 år är han som först blöjfri. Men det händer olyckor, han använder blöja när vi åker och handla eller han ska sova.
Vi tränade flera timmar om dagen, det tog ett halvår innan han som först lärde sig att kissa på pottan innan dess hamnade kisset där han stod, sen tog det 3 månader innan han kunde börja ha kalsonger för först kissade han som han trodde det var en blöja, sen dom 3 sista månaderna har han varit super duktig och detta är faktiskt den första månaden som han använder kalsongerna på förskolan. Vår bvc sköterska har hela tiden sagt till mig, det kommer han är inte redo när det blir så här. Men jag har envisats och jag har inte velat acceptera att han inte är mogen för alla andras barn är ju blöjfria vid 3 år.
Mirabelle började intressera sig för pottan när hon var 1 nu är hon 1 ½ år och har börjat pott träna om kvällarna och hon är duktig för hon berättar t o m när kisset kommer i blöjan.

2013-01-29 @ 14:48:52
URL: http://fruenarsson.vimedbarn.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback