Onsdag

Halloj!
Sitter här med ett dunkande huvudvärk... alla barnen sover. Olivia sov inte alls bra igårnatt, hon har ont i magen...
Hon får Minifom, men ändå har hon ont, stackars bebis. Så nu tänker jag ju vad jag kan ha ätit/druckit som gör så att hon får ont i magen? Är det något speciellt som ni vet att man inte får dricka/äta? Får hon inte tillräckligt med mjölk från mig? Men hon får ju ersättning också, så vad kan det vara?
 
De senaste dagarna har hon bara velat vara nära. Hon vill ha närhet, hon vaknar så fort man lägger ner henne.
Gos bebis.  Därför har hon ju smeknamnet "Snuttis". Hon blir lugn så fort man tar upp henne och pussar på henne.
Igårnatt var hon och jag vaken i 3 timmar mitt på natten. Jag skötte om henne, gav minifom, ammade, ersättning, bytte blöja, vyssjade, pussade och tittade på serie efter serie på TV. Mellan varven höll hon på att somna, men vaknade av sin magknip igen. Och när hon väl somnade så vaknade hon när jag la henne i sin egen säng.
3 veckor gammal och kör med mammsen redan nu. 
Så hon sov hela natten bredvid mig.
 
När jag hade lämnat barnen på dagis imorse kom jag hem, jag och Olivia badade och sen la vi oss och sov lääänge.
Jag visste inte om det var dag eller natt när jag vaknade, helt väck! Hade kunnat sova i flera timmar till, men lite nytta behövde jag göra. 
 
När jag hämtade barnen från dagis så passade jag på att lämna en stor säck med kläder till tjejernas dagiskompis lillebror, kläder som Jonathan och Danilo vuxit ur. När vi skulle hemåt så träffade jag på syrran som kom för att hämta sin son Dewin (går på tjejernas avdelning) och det slutade med att dom + Felicia följde med oss hem och åt middag hos oss. Tacos blev det idag vilket jag älskar.
 
När dom hade gått hem så var det baddags. Nicole och Vanessa ville bada längre, och varje gång jag går upp så sätter dom på kallt vatten och leker och skrattar. Dom badade i över en timme och frös som tokar när dom klev upp. Mysigt bad...?
 
Jo, Danilo fick en smäll från Jonathan på något mystiskt sätt idag också, så han var lite svullen i ögonbrynet.
Jag hoppas verkligen inte att det blir en blåtira!
Han grät jätte mycket och när man frågade vad som hade hänt så sa han bara att det var "Tantan" (=Jonathan) och den skyldige satt och gömde sig bakom tvättkorgen, så något hade han gjort.
 
Så var våran onsdag.
 
P.S- Såhär ska man ligga med lilla Snuttisen så håller damen sig nöjd.
(Varning för en trött och osminkad mamma)
 

Kommentarer
Postat av: Jennie

Du kan prova att dricka laktosfri mjölk, det har funkar för många av mina vänner när deras bebisar haft ont i magen! :) kramar till dig och din fina familj!! ❤

2013-01-09 @ 22:31:44
URL: http://Vegasmamma.se
Postat av: Lina :)

HEJ!

Ville bara börja med att säga att du har en underbart fin blogg, och en underbart fin familj! Ang. stackars lilla Olivias dumma mage så tror jag att det skulle kunna vara laktos! jag själv var laktosintollerant när jag föddes, och så länge min mamma drack mjölk så blev det laktos i bröstmjölken, men så fort hon slutade dricka mjölk så blev det helt bra! (men jag är fortfarande laktosintollerant)Hoppas det hjälper er så stackarn slipper ha ont! Lycka till :D

2013-01-09 @ 22:55:04
Postat av: Martinique

När man ammar skaman helst undvika kaffe, coca cola, mjölk, choklad och jordgubbar.
Mirabelle skrek ju jätte mkt, men hon tålde ju intemjölk, alltså reagerade hon på mjölkersättningen hon fick på kvällen och sen var det vällingen.

2013-01-09 @ 23:01:25
URL: http://fruenarsson.vimedbarn.se
Postat av: Anonym

Så jobbigt för henne med magen :( stackars liten :(. Prova att ha henne liggandes på vänster sida och massera hennes mage mjukt med varm hand, runt åt samma håll som klockan går. Vilken ersättning har du? Vi har NAN. Har för mig att den är mer skonsam än babysemp. Annars kanske du ätit nåt som hennes mage inte gillar. Inte lätt alltid :(
Hoppas ni får sova inatt! Sömnen e så guldvärd

2013-01-09 @ 23:28:50
Postat av: Caroline

Råkade posta iväg inna jag hann skriva vem det var ifrån. Det var jag som skrev om massage på hennes mage :-). Sömnen e guldvärd för oss trötta småbarnsföräldrar så hoppas ni får sova inatt.
Kramizz/ Caroline

2013-01-09 @ 23:31:22
URL: http://www.isflinga.blogg.se
Postat av: Anonym

Hej!! Har följt er sen du gjorde ett gästinlägg hos Mirka men dålig på att kommentera! Tänkte lite på olivias magknip och kan säkert bero på ersättningen. På minifom flaskan står det fem droppar men vet att man kan ge uppåt 15-20 droppar ifall barnet behöver mer men prata först med Bvc. Alltid bäst så ;) Tack för att du bjuder på din härliga familj, både skratt o tårar, som i vilken familj som helst!!! Kram therese

2013-01-09 @ 23:40:47
URL: http://lillekott.bloggspace.se
Postat av: Helena H

Första jag tänkte på när jag läste om olivias magknip var mjölkallergi. Kan ju föras över om du äter nån mjölkprodukt. Men det finns ju mer saker också. Äpplen o päron t ex.
Kan det tänkas att hon egentligen äter tillräckligt mycket från dig så hon inte behöver tillägget....då får hon ju isof magknip för att hon ätit för mycket.
Hoppas du hittar det som stör hennes lilla mage iaf.
Kram från Söderhamn

2013-01-10 @ 00:57:30
Postat av: Louise

Va mysigt ni har det :-) Inte kul med magknip för de små, man skulle hellre tusen gånger om ha ont själv bara de små slapp :-(
Kram!

2013-01-10 @ 08:17:16
URL: http://blandatmedlouise.blogg.se
Postat av: Malin

Stackars liten som har ont :/ Mina barn kunde inte dricka ersättningen ifrån Semper, men den ifrån Nestlé gick utmärkt :)Kram

2013-01-10 @ 08:47:14
URL: http://malintjus.bloggplatsen.se
Postat av: Emelie - Mamma till Dewin, Wilton & Alwida

Alla mina 3 barn har bara ätit mjölkersättning sen dom föddes och jag vet att alla 3 har haft så problem med magknip. Det ska tydligen vara rätt så vanligt när man ger ersättning till så små.
Hoppas det blir bättre med hennes mage snart! =)
Hur är det med er annars? Kram kram

2013-01-10 @ 12:18:37
URL: http://elwiz.blogg.se
Postat av: Daniel

Ett tips för mkt info! http://gluten-celiaki.blogspot.se

2013-03-16 @ 13:30:43
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback