Ett besök till Huddinge igen

Tjohoo!
Fredag idag! Den här veckan har gått riktigt fort tycker jag.
 
Jahop, då var man hemkommen från ännu ett besök i Huddinge sjukhus.
Det kom lite blod tidigt imorse igen, och såklart ringde jag till förlossningen som sa att jag ska komma in till specialist mödravården för att kika upp det direkt. Eftersom Andres jobbar, så ställde mina föräldrar upp och körde mig och barnen dit. Vilken underbar barnmorska vi träffade på! Så glad och förståndig. Tänk om alla kunde vara likadana.
 
Hon undersökte mig och sa att allting ser jätte fint ut, tappen är lång och jag är helt stängd!
Ett stort sten föll från mitt hjärta, för jag var orolig att jag skulle ha öppnat mig pga. känningarna och sammandragningarna. Förra gången kollade dom upp mig med bara VUL, och då kände jag mig inte alls så trygg och säker med att jag inte hade börjat öppnas, men nu så kan jag andas ut igen!
Vilken lättnad!
Jag berättade också om min situation och hur jag mår och hon tyckte att vi skulle sjukskriva mig direkt.
Jag behöver få vila, för min och bebisen i magens skull.
Hon tyckte att det var bra om jag kunde få ha grabbarna på dagis, så att jag kan ta mig tid att vila så jag inte anstränger mig för mycket när jag har sammandragningar, för dom kan påverka tappen.
Hmm. Barnmorskan på BVC sa samma sak om dagis till pojkarna, så jag antar att det kanske inte är helt fel?
Mina grabbar.. Är dem redo för dagis?
Måste tänka.... Är så kluven!
 
Min mamma frågade läkaren en sak som jag inte funderat alls på tidigare. En mycket bra sak.
Nu när jag tar den här medicinen som ska göra så att min tapp håller sig hård och stängd, och som även ska minska sammandragningarna, kommer det att påverka hur det går under förlossningen?
Om jag får värkar och tappen vägrar öppna sig?
Men hon lugnade oss och sa att när dem riktiga värkarna väl sätts igång så finns det ingenting man kan göra för att stoppa dom. Phew.
 
Nu följde hela lilla ligan med hem till Mummu & Puua, så jag ska ta och försöka få i mig nånting och lägga mig en stund.
 
Imorgon fyller Andres år och jag försöker övertala honom om att jag får ordna en fika för hela stora familjen, men han vägrar. Tårta ska jag ändå göra, samt fixa bullar och kakor, för jag vet att vi får besök idag...

Kommentarer
Postat av: Hannah

killarna kommer att trivas jättebra på dagis, det är jag helt säker på! :) De verkar så trygga och på alerten.
Jag skulle nog lyssna på vad de säger så du inte behöver föda alldeles för tidigt.

Finns det ingen stans man kan få personal hemma till kidsen, typ en barnflicka eller så, som kan vara hemma med er om du vill ha pojkarna hemma?

Lycka till med vad du än bestämmer dig för!

2012-09-14 @ 12:12:51
URL: http://honeybuns.blogg.se
Postat av: Karolina Nordling

Ja tror att de skulle tycka om dagis! De är ju 2år! :) pusu beso

2012-09-14 @ 12:51:49
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: Helena H

Usch då vilket svårt beslut du hamnade inför nu om grabbarna ska gå på dagis el inte....
Förstår dig om du tvekar nu när du förberedit dig för att ha dom hemma.
Förstår dig också om du låter de börja där så du får vila.
Det är inte så att din mamma el nån annan i närheten kan ha grabbarna halva dagar, några dagar i veckan istället? Åh vad jag önskar jag kunde hjälpa dig nu, jag är ju bara hemma på dagarna. suck. Du vet att jag gärna haft dom om jag bott i närheten!
Vet att du tillslut kommer hitta den rätta lösningen på problemet, som passar er alla bäst.:)
Massor av kramar från Söderhamn

2012-09-14 @ 13:01:15
Postat av: Emma

Jag har aldrig kommenterat innan men har läst ett bra tag :) Måste säga att du verkar ha en helt underbar familj!
Jag tror inte tvillingarna far illa av att vara på dagis, snarare tvärtom. De verkar vara fulla i energi och skulle säkert älska att få busa och leka med massa kompisar och sina systrar. Sen tror jag att barnen far mer illa av om du skulle bli jätte sjuk eller liknande. Är du stressad så ökar ju risker för diverse komplikationer. Ta hand om dig och var rädd om bebisen!

2012-09-14 @ 13:47:33
Postat av: Margareta

Jag tror att killarna skulle älska dagis. Det handlar ju inte om 8-17 5 dagar/veckan.Låt dem vara hemma en annan dag än flickora så känner du kanske att hinner med dem lite extra.De är ju 2 1/2 så du har ju nästan nått ditt mål. Tänk på dej själv det är mycket du ska orka.Du är jätteduktig tycker jag.

2012-09-14 @ 16:05:59
Postat av: Madeleine - om livet i the OC

Jobbigt att du varit inne på så många kontroller,men skönt att allt ser bra ut och att va på den säkra sidan.

Länken fungerade inte nu heller..äh, det är inte meningen att jag ska läsa om det haha. Jag mår helt ok. Börjar få lite ont i ryggen och sådär, men annars ok. Men trött och sliten är man såklart, men det har jag nog varit senaste 4åren så där märker ja inte så mycke skillnad haha.

2012-09-14 @ 17:19:46
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Postat av: Carolina

Vet hur det känns att inte kunna njuta fullt ut av graviditeten. Jag har fått alla mina barn förtidigt. 1:a i v.27+4 2:a i v.35+4 och 3:an i v.36. Jag blev sjukskriven och fick ligga i sängläge för att inte öppna mig (har försvagad livmoderhals. Allt gick bra som tur är (massor med veckor på neo för 1:an förstås). Du kan ju kanske bli sjukskriven och Andres kan ta tillfällig vab för pojkarna så kan de fortfarande vara hemma. så gjorde vi iaf.

2012-09-14 @ 17:27:56
Postat av: Jozephine

Klart dom ska gå på dagis! Tänk vad kul för dom att leka med nya leksaker, träffa nya barn och få springa av sig. Fattar inte hur du orkar att ha grabbarna hemma. Jag blir tokig efter en helg ihop med hela familjen :) Förstå mig rätt... Klart jag älskar att vara med mon familj, men lite pause ibland tack :) Sen jag har börjar jobba och grabbarna går på dagis så känner jag mig som en bättre mamma. Kram till dig! <3

2012-09-14 @ 19:07:03
URL: http://Mrsdahl.blogg.se
Postat av: mummu

Satu,du vet att dem kommer att älska att vara på dagis,då behöver du vara stressat,du behöver vila att du och din lilla bebis imagen mår bra, så tänk på saken, okey.Så...

2012-09-15 @ 09:26:04
Postat av: Niikki

Jag förstår din oro, med Belle hade jag bara problem och med tanke på att Caspian föddes i v 34 och den graviditeten vart typ fel fri så var jag säker på att hon skulle komma jätte tidigt. Jag blödde från v 6 till v 14 varje dag, sen blödde jag några gånger under resten av tiden oxå. man blir ju panik slagen och när man får förvärkar är man ju oxå nervös.
Men hur menar dom med att sjukskriva dig? Tänkte på att du redan är hemma. Menas sjukskrivningen att du ska ha barnen på förskolan mer eller?
Jag förstår att du inte vill ha pojkarna på förskolan, jag tycker det är jätte jobbigt att våra barn ska gå på förskolan, men måste ju tyvärr plugga. Men Belle är sjuövild och hon mår nog faktiskt bättre av förskolan än att gå hemma tror jag.

2012-09-15 @ 11:22:46
URL: http://mammaniikki.blogspot.com
Postat av: Jennie

Tycker det e självklart att du ska ha pojkarna på dagis, de lär älska det. Du måste tänka på dig själv och lilltjejen i magen :) har oxå tvillingar men tjejer och de e 2,5 år och har gått på dagis i snart 1 år, de fullkomligt älskar det. Förstår att det e jobbigt för dig när du haft som mål att ha de hemma tills de blir 3 men ibland måste man tänka på sin egen hälsa. Många många kramar

2012-09-15 @ 18:42:17
Postat av: Nina

Guttene kommer til å stortrives på dagis!
Mine barn begynte da de var 13 mnd og 11 mnd.
Håper du får den hvilen du behøver:)

2012-09-16 @ 21:23:56
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback