Sjukstuga och Sömn

Jahop, då var det igång igen då. Imorse sa Nicole att hon måste stanna hemma från dagis, för hon mår inge bra.
Jag sa bara att det är bara för att hon inte hunnit äta frukost än. Men hon sa det igen efter frukosten och verkade lite slö och blek, så jag tänkte att hon får stanna hemma idag då. När vi var klara med alla våra morgonbestyr så gick vi iväg till dagis för att lämna Jonathan, Danilo & Vanessa. När vi skulle gå därifrån så kräks hon!
Snabbt hem- vi hoppade i och tog ett bad och Nicole fick lite fruktsoppa och en glass. Men innan hon var klar så kräktes hon igen...  Vi kräktes samtidigt, hon i toan och jag i en hink. Fast i mitt fall tror jag inte att det var magsjukan, utan bara mitt "vanliga" illamående...
Det var bara att bädda ner oss båda två i våran säng, jag satt på en film till min lilla sjukling, men så somnade vi istället.
 
Nu sitter lilla sjuklingen här på soffan bredvid mig och äter klubba och ser på film. Hon ser piggare ut nu.
Jahop, då blir hon hemma resten av veckan då. Hoppas att ingen annan blir sjuk nu...
 
Natten var katastrof här hemma hos familjen Gonzalez igen.
Danilo gråter varje gång han ska sova. Jag tor att han går igenom nån separationsfas just nu. Han gråter efter mig och när jag lägger mig bredvid honom så hålller han mig hårt, hårt om halsen. När han har somnat (trodde jag, ja) och jag ska smyga ut så vaknar han igen och gråter... *suck* Samma sak mitt på natten, han var vaken i 1 ½ timme inatt och grät.
 
Vi försöker göra så att barnen får bara sova i våran säng om dem är sjuka. Häromnatten hade vi 3 barn i våran säng och då kunde varken jag eller Andres sova. Och han ska ändå upp olagligt tidigt på morgonen och jobba långa dagar.
Vi låg där som packade sillar medans barnen tog över våran säng. Och så har man ont överallt sen ocså, för man kan ju inte röra sig. Vi har en stor säng, men det funkar inte såhär. Så inga barn i våran säng.
Jag tycker att det är jätte mysigt ibland att ha nån liten där bredvid sig, men sen blir det en vana, och sen ska nästa komma, och sen ska nästa komma...
Alla sover bättre när man sover i sina egna rum, egna sängar. Speciellt också när bebisen kommer.
Hur mycket sömn får dom om dom sover i vår säng och bebis gråter? Ingen orkar utan sömn, så är det bara. Alla behöver det för att orka nästa dag.
Nicole kommer frotfarande i stort sett varje natt. Man hör henne inte ens längre. Hon smyger in och lägger sig och somnar tyst. Men hon söker närhet och kommer närmre och närmre, till slut ligger man själv där på kanten och hon alldeles tätt intill med armar och ben utsträckta över hela sängen, och så ser man Andres i andra kanten, stackarn.
Jag har fått bära tillbaka henne några gånger, men ändå är hon där igen när man ska vända sig....
 
Hur gör ni?
Låter ni era barn sova i eran säng?

Kommentarer
Postat av: linda

en madrass på golvet kanske hade funkat. Tala om för barnen att ska de nödvändigvis in i erat rum på natten så får det bli madrassen på golvet, det har funkat med våran dotter.

2012-10-16 @ 14:09:58
Postat av: Camilla 32 år & 9 barnsmamma

Hej hej.
Vi har samma problem här med barnen i sängen.
Det är som du säger att det blir dvårt att sova och man har ont för
Att man inte kunnat röra sig ordentligt.
Tyvär är ju jag den som låtit dom komma för att det var
Ju mysigt i början och fortfarande ibland.
Men dom är som proppellrar o man får både fötter
O armar i ruggen o ansiktet..
Jag har just nu minstingen i sängen men ska
Försöka vänja han vid sin säng snart.
Robin kommer fortfarande på natten o jag är
Oftast så trött så han får stanna.
Mannen sovet på soffan då han inte får plats hehe.
Nu har vi funderat på större säng och att börja gå till
Baka med dom om dom kommer..

Usshh för magsjukan huua den vill jag inte ha..

Hoppas ni kryar på er ..
Kram.camilla

2012-10-16 @ 15:28:06
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥

Nej, bara yngsta dottern 5,5 år som kommer ibland, om hon drömmer läskigt eller liknande. Hon får ju sova hos oss om hon är rädd, men hon sparkar mig i sömnen och med magen är det ju inte så bra. Så hon får komma in till oss och sova på en maddrass på golvet. Så har hon faktiskt slutat att komma till oss helt.

2012-10-16 @ 16:28:47
URL: http://finest.se/natali
Postat av: Madeleine - om livet i the OC

Våran stora tjej kommer fortfarande in till oss varje natt.. och det blir så trångt så min man brukar gå in i hennes rum eller till gästrummet. Skitjobbigt!!Hon är 4.5år och har nog fan aldrig sovit en natt helt själv sen hon föddes...

Allt är ok med mig.. går in i v.26 idag. Börjar känna mig gravid bara.. trött och ont lite här och där. Jag tror det beror 50% på mina galna barn som jag jagar hela dagarna och 50% på bebis haha. Hur är allt med er?

2012-10-16 @ 16:33:17
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Postat av: Sofia - mamma till Gunnar och Kerstin

Våran minsta (2 år redan) sover hos oss varje natt för hon VÄGRAR sova i spjälsängen mer! Vi ska köpa en riktig säng till henne för hon har sovit här alldeles för länge. Gunnar (4,5 år) kommer in ibland men då följer jag med honom till hans säng. Vi har byggt en säng till honom där både jag och han får plats! :-)

2012-10-16 @ 19:16:15
URL: http://Sofiajblogg.blogspot.com
Postat av: Helena H

Jag tycker barn ska få sova bredvid föräldrarna om de vill, men det funkade inte så bra hos oss när Linnea var liten för jag är så lättväckt. Så jag sov i hennes rum o hon sov i min säng bredvid sin pappa. Alla nöjda o utvilade på morgonen. :)
En kompis till mig har tre barn, o när de var små så hade familjen 4 80 cm sängar i bredd, alltså sängen blev 320x200. Haha. Såg riktigt lyxigt ut. :) Kanske vore nå för er Satu. ;)
Kram från Söderhamn

2012-10-16 @ 22:55:09
Postat av: hanna - mamma till milton

Vi har bara ett barn änsålänge och han kommer in till oss på natten. Är han sjuk (han har förkylningsastma så andningen kan ju kruxa ibland) så får han sova hos oss hela natten så vi har koll på honom. Övriga nätter vaknar han kanske runt 2 och eftersom jag vill somna om fort går jag och hämtar honom och lägger i vår säng. Han hade nog somnat om i sin egen men då måste jag sitta där inne och då blir jag pigg :P
Han är bara 1,5 år så vi kommer nog köra på detta sätt sålänge alla sover bra.

2012-10-17 @ 11:38:18
URL: http://www.hannasfotoliv.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback