Nya tider: 8-11

En ny vecka har kickat igång! snart är vi redan i mars månad, och ännu närmare våren och sommaren.
Jag sitter här på sammaplats som igår, vid köksbordet medans flickorna sitter här bredvid mig och bakar med lera.
Puua gick precis hem efter en fika och Danilo och Jonathan ligger och sover.
När dom har vaknat så ska vi ut.

Idag började Nicole på dagis enligt sina nya tider.
Kändes jätte onödigt att behöva vakna av klockan imorse och väcka en sovande docka.
Hon frågade t om om det inte fortfarande var natt?
Klockan 8 var hon där och jag hämtade hem henne klockan 11. Tog hem lappar ang sommar ledigheten, men har inte hunnit kolla igenom dom ännu.
Nu ska vi köra den här veckan från 8-11 och sen får vi känna om det funkar för Nicole.
Vet inte hur vi ska lösa det här annars...
Denna dag hade gått bra iaf, hon har hunnit vara inne och lekt i dockvrån som hon älskar, hon har varit ute och sen har hon hunnit med samlingen också, även en favorit som hon pratar mycket om här hemma.
Men jag undrar om dessa 3 timmar är bra för henne?
Hinner hon leka och vara med om det pedagogiska?
Hmm... vi får vänta och se.

Jag undrar hur mycket, säg 20 timmar i veckan kostar för en 3-åring?
Jag vet inte alls hur mycket det kostar med barnomsorgen?
Vet ni?



Förresten så mår alla vi här hemma bättre idag. Tjejerna är friska och pigga,och det verkar som att hostan har försvunnit till 80 %! Skönt! Vanessa har ju spytt av hostan varje natt...
Ni kan ju tänka er att vår tvättmaskin är på hela dagen lång, lakan, påslakan, handdukar, åtaliga pyjamaser och alla våra kläder, högen blir aldrig mindre! Det gr ju iaf snabbare nu när jag kan ha både tvättmaskin och torktumlaren på på samma gång.
Danilo och Jonathan är också mycket piggare idag, men deras evisa hosta och snuva håller sig kvar.
Måste de gå över snabbt, vill så gärna åka och träffa lille Nico, men det går inte medans nån är sjuk. Skulle hata mig själv om vi skulle smitta den lille!
Andres och jag är friskförklarade också, hostan har vi kvar, men annars toppen! Micke är de enda som har klarat sig. Det verkar som att precis alla är sjuka just nu, så vi är verkligen inte dom enda.
Nu tycker jag att vi fått nog av alla sjukdomar! :) Jonthan måste tjockna på sig lite, han är verkligen bara skinn och ben, och det känns så frustrerande!!! Nästan så att vi tänkt ta med oss honom till akuten och få dropp!
Men jag tror att det vänder nu.. det måste.


Kommentarer
Postat av: erika

Varför måste hon vara 3 timmar per dag och inte 5 h tre gånger i veckan? Här får vi välja och jag känner att det inte ger mycket att lämna dom så få timmar per dag. Här får vi inte heller lämna barnen mer än 15 h i veckan om man är föräldrarledig med annat barn.. jag får ha 15 h när jag är arbetslös och om jag får jobba nån dag så får jag även lämna dem då såklart. Det blir otroligt mycket dyrare när man haft dem några timmar extra, mer än 15 timmar. Här har vi nog dyrare dagisavg. än ni. Vi betalar 840 kr för Tor som är 15 timmari veckan. Kramar

2012-02-27 @ 14:32:50
URL: http://lillaica.blogg.se/
Postat av: Emma

innan hade vi b 5 h , 3 dagar i veckan o de kostar runt 800 kr i månaden!

2012-02-27 @ 14:47:32
URL: http://mammatillbenjamin.blogg.se/
Postat av: Ellie

dagiskostnaden beräknas efter föräldrarnas inkomst,på en viss procent av den,sen när man har fler barn på dagis så räknas det en procent på första barnet,och en annan procent för nästa barn. sen finns det en maxtaxa.. så jag som tidigare hade min son 15timmar i veckan,men valde att betala för det så att han skulle få vara med att äta på dagis(3dgr/v 9-14) fick betala mer än vissa som hade sina barn 40timmar/v beroende på min mans inkomst,jag var föräldrar ledig med lillasystern...så alltså så kvittar det om du skulle ha barnet på dagis 20 eller 40timmar/v,eftersom det endast räknas på inkomsten.. sen varierar det säkert från kommun till kommun vilka bestämmelser de har,som här får man bara ha 15tim/v om man är arbetssökande,mammaledig med syskon osv...

2012-02-27 @ 15:04:34
Postat av: Annica, mamma till 6

hej fin familj du har=)



Ja 8-11 e inte så kul kanske, man hinner ju bara hem och vända=/

kostnaden är individuell, dom går på inkomst, men ring och kolla med kommunen så kan dom säkert räkna ut det åt dig.



ha en bra kväll

2012-02-27 @ 18:05:31
URL: http://trollmorsbusungar.blogg.se/
Postat av: Taru

Hello vännen!



Kan ni inte ta vanligt dagis till Nicole? Alltså att hon går som alla andra.. Då får ni bestämma tiderna själva också :) Det borde inte kosta alls mycket för att det är ju bara hon som går (1 barn) och alla barn mellan 3 år och 5 år får ju billigare... Vet inte varför men så är det. Vi betalar ju billigare för Daniella , och nu borde det bli billigare för Jullan också eftersom hon fyllt 3 nyligen. Hoppas det löser sig.. Förstår att det måste känna onödigt med 3 timmar om dagen och en så konstig tid... Kram

2012-02-27 @ 19:30:58
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback