♥ Satu´s S V A R ♥

TACK för alla era kommentarer!
Nu är det dags att svara på några igen, you know the drill, om jag har glömt bort nån så hojta till!


Erika
om Inte på topp:
Massor av kramar till dig gumman! Förstår precis hur du känner.. och då har jag bara två vildjur här hemma. I bland vill man bara gå ner i källaren och gråta av sig en skvätt. Sen får man dåligt samvete för att detta är allt man velat och drömt om.. och så känner man så?!. Önskar jag kunde ge dig en stor kram i verkligheten.
SVAR: Åh tack vänenn! Synd att vi inte bor närmare varandra :) Hur går det med renoveringarna? Kramar

Anonym
om Nicole byter dagis!:
Varför ska barnet gå på en finsk dagis barnet kommer att ha svårt med svenskan när hon blir äldre.
SVAR: Hej! "Barnet" kommer nog inte ha några svårigheter alls med svenskan, det har hon inte haft hittils heller, eller hennes syskon, och då pratar dem svenska och finska helt flytande. Och även mina syskonbarn har gått på finskt dagis och alla pratar utmärkt svenska, så jag vet inte vart du fått det ifrån...?  Jag valde finska dagiset eftersom dom jätte kända för sin verksamhet, och för att dom är bäst, hehehe... P.S Nästa gång får du gärna skriva ditt namn, jag bits inte .

Helena
om Nicole byter dagis!:
Låter som att det nya dagiset blir toppen åt både Nicole och dig. :) Är så mycket enklare att få allt att funka när alla trivs ju. Måste bli skönt att inte ha så lång promenad dit om du måste ta med alla andra barnen när du/ni ska dit.
Bara hoppas att det inte blir svårt för Nicole att vara där om hon ser att ni går ut på er gård medans hon är på dagisgården. Men det löser sig nog, bara ni har bestämt er för att det ska gå bra. :)
Ha en skön filmkväll.
Kram
SVAR: Hej Helena! Tusen tack för dina fina kommentarer! Jo, det finns en bakväg, så det inte blir så jobbigt för henne  Ang. Puua så är han inte rädd för några djur alls. Tokgubbe!

Shabnam om ♥ Tack! ♥:
Tack för all stöd jag fick när Diego var borta! Nu är vi redo, hoppas bebisen kommer snart! Puss
SVAR: Inget att tacka för! Vi finns här för er! Nu är det inte långt kvar förränas lill Diego möter världen! Längtar!

Louise
om Diego, du är GRYM!:
Vad duktig han är! Om jag vetat skulle jag ha kunnat åka dit o se på matchen, vi har ca. 90 kilometer dit:)
SVAR: Jahaa, va kul! Vi skulle också ha sett på matchen via nätet, men det var strul där :( 

Mummu om ♥ Tack! ♥:
Siis ostin uuden datan,olen istunu sen edessä 3 tuntia ja fixanu,en ole vielä päässy pitkälle huh..
SVAR: Ooh! Ootko saanut sitä kuntoon vielä? Aatu on hyvä fixaamaan, se varmasti auttaa!

Jessica
om Lösenords skydda bloggen?:
ÅÅhhh skulle så gärna vilja veta hur man gör det!
snälla hjälp mig jag har också blogg.se
P.S jag tycker att ska skydda den så att det bara kommer in rätt människor och kollar :)
SVAR: För att lösenordsskydda din blogg går du till: Bloggens översiktssida arrow Inställningar arrow Bocka i "Lösenordsskyddad blogg" arrow Fyller i uppgifter arrow Spara inställningar.
 
Anonym
om En höstdag i skogen:
Hej Satu. Jag läser din blogg nästan dagligen, men jag är lite dålig på att kommentera. Fast nu måste jag bara skriva att din pappa verkar vara en fantastisk människa, som älskar sina barn och barnbarn och verkligen engagerar sig. "Gubbar" som han växer inte på träd. Kram till dig och din familj.
SVAR: Jo, du har så rätt. Han älskar sina barnbarn otroligt mycket, och det är helt otroligt hur mycket ork och energi har han för de små busungarna! han är nästan värre än vad dom är!
Tack för kommentaren, kramar!

Anna med 4 prematurer
om Hos Ortoptisten:
Som Elsa, hon fick åxå åka till ögonkliniken pga skelning..
Allt går jättebra, hon bär sina glasögon..från början ville hon inte, men nu kommer hon själv ihåg att ta på sig dem =)
SVAR: När fick hon sina glasögon? Fick hon dem på en gång eller fick hon gå med sån där sjömanslapp för ögat först? Hur mår ni annars? Hur trivs ni på Kungsan??

Mishaaa
om Onsdag- FEM (!!!) busungar härjar...:
´Guuu så fina tröjor tjejorna har! Vart har du köpt dem??Alla dina barn är alltid så fint klädda!
SVAR: Tackar! Tröjorna är köpta från H&M

Tracy
om ♥ Satu´s S V A R ♥:
Min mamma bor där så innan jag flytta hemmifrån så bodde jag också där! Så vi har vart grannar :) det där med Roger, hoppas han skäms för att visa sig ute!
SVAR: Jo, jag hoppas också att han inte visar sig ute! Nu har han fått fler polisanmälningar på sig, så jag hoppas att han åker in på en gång! En granne hade vart och pratat med polisen, då sa dom att politikerna tycker synd om honom, och vill därför inte låta honom sitta häktad, tills han ska sätta sig i fängelse, för då kommer dom andra slå honom. Hur tänker dom? Så han får det bättre att få vara hemma och antasta andra barn så länge? Hemskt att BARNEN ska behöva akta sig för honom, han borde åka in och få vad han förtjänar.
Bor din mamma kvar här? Kanske vi har setts här nån gång?

Kommentarer
Postat av: Marie

Tycker det är kanon att barnen får gå på finsk dagis, jag gick på finsk förskola, dagmamma, låg och mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet och pratar bra finska och svenska, och pratar nästan bättre svenska än finska, eftersom vi bor här och den enda jag pratar finska med i dagsläget är min mamma och min sambo är norsk så hemma pratar vi svenska och så hör jag mycket norska också, tittar även på mycket finsk tv ,har några favoritserier jag följer. Tycker det är kanon att man kan två eller flera språk, vilken gåva och man själv kan språket så är det för mig självklart att lära det till sina barn....så du gör helt rätt Satu och du har rätt att må dåligt och få gråta ut, vi människor kan inte vara starka varje dag, vi har också rätten att må dåligt ...du gör ett kanon jobb med dina barn och du har så fina barn så glöm aldrig det...många kramar från mig....

2011-09-26 @ 18:44:20
URL: http://mariesvovvar.blogspot.com
Postat av: Tracy

Helt sjukt hur tänker folk tänker? Dem får ju förfan tänka på att barnen ska kunna vissas ute utan att va rädda för att något ska hända. Tror du vet vem både jag o mamma är, hon bor i porten bredvid er med hundar o katter. Har en "egen" uteplats på baksidan! :)

2011-09-26 @ 21:58:22
Postat av: Karolina Nordling

Öööh kommentaren om att " barnet" skulle få svårt med språket,? Jag har 2 barn som pratar lika bra svenska som finska fast de gått/ går på finsk dagis. Det är en rikedom att kunna flera språk, och ju tidigare de lär sig desto enklare är det!!!

2011-09-26 @ 23:02:11
URL: http://Www.karolinanordling.com
Postat av: Anna med 4 prematurer

Elsa fick göra undersökning av ögonen där man konstaterade synfel och då fick hon ett recept som vi kunde gå till optiker o beställa glasögon..



Satu... Ta INTE optikern på sjukhuset, de är SVINDYRA... Gå till specsavers i sånt fall.. där får hon 2glasögon för priset av 1 + att glas ingår...



Jotack, vi trivs jättebra..Alla barnen går på samma dagis nu o trivs även där jättebra.. Jag går arbetslös för tillfället men hoppas få jobb snart !! =)



Hoppas allt är bra med er, o kom ihåg, beställ inga glasögon på sjukhusets optik, de är dyra! =)



KRamkram

2011-09-27 @ 18:30:23
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback