Tidsinställt inlägg

Nej, jag sitter inte och skriver detta just nu när detta publiceras, detta är ett tidsinställt inlägg.

När detta publiceras så sitter jag hos mäklaren och får ut nycklar till vårat nya hem.
Men jag tänkte ändå underhålla er med detta inlägg i väntan på bilder från våran nya lägenhet och all renovering som vi ska börja med under helgen. Jag måste komma ihåg att ta en massa FÖRE och EFTER bilder, sånt är alltid roligt att kika tillbaka till.

Idag, alltså torsdag var vi hos tandläkaren med Nicole. Jag promenerade dit med alla barnen och precis innan dom ropade upp Nicole så hann Andres komma från jobbet, så han satt med Bessa och grabbarna i väntrummet.
Vi träffade en underbar tandsköterska, hon pratade så fint med NICOLE HELA tiden, med ord som hon förstod och förklarade vad alla apparater gjorde och så fick hon först prova med fingret och sen i munnen. Allt för att vänja henne vid nästa besök, då dom ska laga hennes hål. Ett besök jag inte alls ser fram emot. Allt gick bortom förväntningar bra idag jag är riktigt tolt över min lilla docka, hon gapade och var super duktig. Men nästa gång är det "på riktigt". Idag visade dom allt det dom ska göra med tanden, dom la t om bedövningssalva som Nukke fick smaka på (hon tyckte inte om den) Men nästa gång ska dom ge henne en spruta också. Och borra på riktigt.

Tandläkaren sa att vissa har "sämrer" tänder än andra, spelar ingen roll hur mycket man borstar, och vissa får to m hål fast dom aldrig ens ätiti godis i hela sitt liv. Det kunde också bero på salivet, förklarade hon, men det hjälper inte så mycket, faktum är att dockan Nicole HAR hål, och att hon måste gå igenom det här är inte alls kul.

Vi måste vara stenhårda på det här, att hon får bara äta godis på helgerna.
Nicole blev jätte glad när tandläkaren gav henne lov att tugga på flour tuggummi.
Nicole och Vanessa ÄLSKAR tuggummi, och föredrar det faktiskt inför godis. Alla som kommer hem till oss får frågan: "Har du tuggummi med sig?" Hahahaa. Och nu får hon alltså tugga så mycket hon vill! Måste köpa det till dom.. Efter undersökningen så frågade Nicole om hon kunde få en tandborste... och sen fick hon välja något från deras överraskningslåda- där fanns det klistermärken, ringar, sudd osv, och hon tog genast 2 ringar.
"Den är till Bessa!" försvarade hon när hon bara skulle få ta en. Hon fick ta två.
Dom är så gulliga, mina Prinsessor. Dom tänker ALLTID på varandra, så fort en får något, så ser dom till att den andra också får.

Dom två är lite pinsamma också...
När vi var i hissen så kom en turkiskt kvinna med sjal in i hissen med oss.
"Oj, en påskkärring" fnittrade Bessa ganska tyst, och jag viskade till henne på finska att man inte får säga så.
Då säger hon med hög röst, på svenska:
"Titta Nicole! Titta en påskkärring!" samtidigt som hon står och tittar upp mot den stackars kvinnan som skrattar lite nervöst. Ledsen, men jag kunde inte hålla mig för skratt jag heller, det gick bara inte!
Samtidigt som jag skrattade så försökte jag förklara bort allt, men det gick inte nåt vidare. Tur att hon inte blev arg/sur iaf! Pinsamt!

Bustrollen hos tandläkaren

När vi gick därifrån så träffade vi brorsan Stefu, Anna och barnen i Handen och åt middag ihop på Greken. Därifrån åkte vi hem till oss och åt tårta och bara var.



Nu ska jag avsluta det här, höres under dagen.
Kramar


Kommentarer
Postat av: Kicki

Lycka till idag vännen!

Kram/Kicki

2011-10-28 @ 10:16:49
Postat av: Taru

Va duktig Nicole är hon tandläkaren :) Förstår att det måste vara läskigt med borr och spruta (är själv HELT LIVRÄDD för tandläkaren).. Hoppas allting går bra för henne , Skönt när allt är klart.



Va roligt att ni får nycklarna idag , det är en sån otrolig känsla alltid första gången man själv får låsa upp dörren till sitt nya hem :-)



Kram

2011-10-28 @ 10:24:35
Postat av: Camilla 31 år & 8 barnsmamma

Hahaha gud vad jag skrattade när jag läste det..

Vi har varit med om liknande en gång,

Vi bor ju väldigt litet i denna by så dom får ju aldrig se utlänska männinskor,några från turkiet bara .

En dag kom en mörkhyad man o han var väldigt mörk och då sa ena dottern som då var 2-3 år att

Mamma apa,,då höll jag på att döö..

Jösses vad pinsamt,jag skyndade mig bort med henne o sa att så säger man inte.

Hur skulle hon veta ,hon har ju aldrig sett sånt..:-D



Ha en jättebra dag



Mvh Camilla

2011-10-28 @ 10:28:04
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: erika

Å så härligt att ni äntligen får nycklarna!!! Så kul att flytta och få göra om som man vill ha det. Förstår att det känns jobbigt med Nicoles tänder. Jag har sånna tänder, har alltid haft. Har lätt fått hål även fast mina föräldrar har varit så noga. Till mig har dom sagt att det är saliven och att som du skriver, blir bättre av att tugga tuggumi och skölja med fluor. Hoppas det går bra för henne då hon ska laga! Många kramar från oss

2011-10-28 @ 16:10:02
Postat av: Marie

Hej, ja tandläkare är ingen höjdare, själv har jag haft tandläkarskräck sedan jag var liten, bet tandläkaren i fingret, de fick jaga mig i korridoren för jag ville inte att de skulle borra i min tand, men jag åt bara godis på lördagar och ändå så hade jag 9 hål vid ett tillfälle, som du säger så kan det vara salivet också som gör att vissa får fler hål än andra, min storebror är över 40 år och han har aldrig haft hål i sina tänder och han gör heller inget speciellt, borstar tänderna morgon och kväll, så det är så olika med tänderna.

Min tandläkarskräck sitter kvar, men jag går ju dit, nu sist så trodde jag att de skulle enbart laga ett hål,där en gammal lagning hade lossnat, men tyvärr blev det rotfyllning och jag fick gå tillbaka 2 gånger...borren tycker jag är värst och bedövningssprutan, blir helt stel och efter tandläkarbesöket så brukar jag få ont i huvudet eftersom jag spänner mig, så kul med nya lägenheten och att få inreda så som man själv vill, härligt....kramar till dig

2011-10-28 @ 19:35:34
URL: http://mariesvovvar.blogspot.com
Postat av: Karolina Nordling

Va duktig hon är!

Jaaa har hon tuggummi med sig! Haha de små sötingarna! Pusu beso

2011-10-28 @ 21:54:14
URL: http://Www.karolinanordling.com
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback