Lördag kväll

Hej!

Idag har vi vart på bio med Nicole och Vanessa, medans grabbarna var hos Puua. Lika bra så att han inte känner sig ensam nu när Mummu är i Finland och allt :-)

Nu ligger jag redan i sängen (!!!) Är så trött, och så vet man ju inte hur natten blir... Känner mig fortfarande inte riktigt 100%, men det bryter inte ut!

Tack för hjälpen med råd och tips om natt-flaskan. Tror inte att dom är hungriga, dom äter ju gröt på kvällen också, det har nog blivit så att det har blivit en vana att dom snuttar på det, använder det som napp? Dom har aldrig haft napp, och det tänker jag inte börja med nu heller, då får jag springa in och leta reda på deras nappar nätterna igenom istället.

Ja, dom dricker sin välling kall. Det gjorde våra tjejer också, inget annat duger! Vi försökte med varm välling, men då totalvägrade dom, och väntade tills den blivit kall. Dom tycker att det är gott, och det är väl huvudsaken?

Jag får ta tag i det där med att sluta med välling när det finns ork, sen när vi har flyttat. Orkar inte med tuffa skrik-nätter just nu faktiskt.

Nähä, nu ska jag titta lite på TV innan det är dags för skönhetssömn. ( och det behövs i massor!)

Jag går alltid och tittar till alla barnen när jag lägger mig, ser till att dom har täcken på sig och att dom har det bra, då passade jag på att ta bild på gossarna med flaskorna bredvid sig:


Kommentarer
Postat av: Celia

Hej!

Jag kan förstå att det måste ta på dina krafter om du inte får sova ordentligt på nätterna, det behöver man ju om man ska orka hålla humöret uppe på dagen, och ta hand om livliga barn. Jag tycker att era barn har den bästa mamma man kan ha! Du är så mån om familj och släkt, och det saknas tyvärr många som dig i dagens samhälle.

När det gäller vällingflaskan på natten, så tror jag att du kommer få sova mycket bättre när de inte har den mer. Eftersom jag är tandsköterska så ser jag ju det ur ett annat perspektiv, att deras tänder blir påverkade av detta under natten, då de egentligen håller på att hämta sig efter dagens ätande.

För min del låter det som en trygghet för dem att de har flaskan där, så kanske ni kunde hitta något annat som de känner sig trygga med. Kanske ett lite större gosedjur, som de inte tappar bort under natten. Det kommer så klart att vara en tuff övergångsperiod, men i slutänden är det värt det.

Sedan fick jag bara en tanke, kanske långsökt, men det kanske är bättre att göra det innan ni flyttar, annars kanske killarna kommer se den nya lägenheten som "boven i dramat" att de inte får sina vällingflaskor längre. Och där finns väl redan omställningen att de ska sova i varsitt rum. Så kanske de skulle hunnit hitta trygghet i något nytt innan ni flyttar. Bara en liten tanke.

Alla mina varmaste tankar går till er, och jag vet att du kommer klara detta bra, you´re a supermom!

2011-11-20 @ 10:50:16
Postat av: Helena

Tänkte inte skriva nån kommentar om nappflaskorna, men satt och tänkte precis som Celia här ovan när jag läste ditt inlägg.Är nog ganska smart att avvänja dem innan flytten,av samma anledning som Celia skriver. Gosedjur körde vi med också, när dottern slutade med napp. Och hon har det fortfarande, till och med när hon sover borta hos nån, fast hon ju är 14. :) Fast hon önskar att det skulle vara riktiga djur ist. :)

Ha det bäst.

Kram från Söderhamn

2011-11-20 @ 23:16:40
Postat av: ginger

Tristan men son slutade bara äta sin välling på natten när han var ca 1 år, men han dricker en innan sovdax efter badet, ibland kan han då en mitt på dagen inan hanns vila... Han dricker med kall välling, han hatar varm, så du är inte ensom om det...

Mina andra 3 barn har inte druckit välling, så Tristan är mitt första vällingbarn, jag tror dom slutar när dom är mogna... och inga av mina barn har haft nappar...

Hoppas du kan bryta trenden på natten när ni flyttar in i den nya lägenheten och hittar en annan trygghet...

Ta hand om dig, Kram Ginger

2011-11-21 @ 10:47:15
URL: http://gingerstrohoppkarlek.blogspot.com/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback