Maten

Halloj halloj!
En ny vecka har börjat.
Hur mår ni denna måndag?

Här hemma är det lungt, då de tre minsta sover.
Idag fick tjejerna välja vad dem ville ha till lunch, och dem valde ärtsoppa.
Vanessa åt med god aptit och slocknade som en stock direk efter lunch, grabbarna åt lite Kalops och somnade dem också ganska fort. Nicole åt några skedar och strejkade sen. Inget ovanligt det heller.
Nu undrar jag- VART är Puua när det är ärtsoppa dag hos oss??
Han älskar ärtsoppa.

Försöker även få tjejerna att dricka mjölk till maten, men det går inte så värst bra... Vanessa kan dricka några klunkar, men ni vet ju hur Nicole är- hon vägrar att ens smaka.
Mjölk är bra för barnen (och vuxna, men speciellt bra för växande barn) och jag önskar att dom kunde dricka det till måltiderna. Men, men... Får väl försöka med lite mjölk vid varje mål, så kanske dem lär sig tycka om det? Eller?
Dricker era barn mjölk?

Och så en sak till som jag undrar varför jag inte tänkt på tidigare:
INGEN VÄLLING FÖR GRABBARNA MELLAN MÅLTIDERNA!
Så jag började med det idag. Förut har dem fått välling mellan måltiderna, och då har jag fått kämpa och kämpa för att dom ska äta sin mat och det går inte alls så bra, speciellt inte med Jonathan. Om han fick välja så skulle han nog dricka välling hela tiden, medans Danilo är mera matglad.
Så nu ser det ut såhär: Gröt på morgonen, Lunch, Mellis, Middag, och kvällsgröt.
Och bara VATTEN i flaskorna där emellan.
Det låter väl bra? Då borde dem väl äta maten bättre? Eller vad tror ni?

Skulle vara intressant att veta hur NI gör med maten?

Själv får jag som sagt kämpa.
Det är först nu som Jonathan har börjat äta 8-månaders burkmat, han har haft väldigt svårt med "stora" bitar i maten, bara 6-månaders burkar har vart bra, annars får han kvävningar och håller på och spyr upp allt.
Danilo går det bättre med, han gapar som en liten fågelunge så man kommer nära med maten.
Men det brukar vara mat precis överallt när jag matar dem...
Händerna ska in i munnen och gnida i ansiktet, dom ska precis nysa när jag fått in en sked med mat i munnen så det flyger ut... När dem inte vil ha mat så kniper dem ihop munnen hårt och vrider och vänder på huvudet.
Men det blir nog bättre? Haha...

Jag borde nog göra så som många av er redan gör- Göra en matschema.
Jag har världens sämsta fantasi vad det gäller vad man ska hitta på till lunch/middag.
Skriv gärna hur ni gör med maten med era barn


Kommentarer
Postat av: Angelica - Isaacs mamma.

Våra dagar ser oftast ut såhär: Frukost, mellis (vid ca halv 10-10) Lunch mellan 11.30 - 12, mellis igen vid ca 15 sen middag vid 17 - 18.30 :) Så ser vår dag ut i måltider. Hoppas det fixar sig för dig. Kram!

2011-03-14 @ 14:57:20
URL: http://flisaflikka.webblogg.se/
Postat av: Anna - Mamma till 2 små troll :) Tävla & vinn Nallepuh skal till Iphone 4!

Vi har börja beställa matkassar från Enkla middagen varannan vecka så vi får variation på maten. Annars blir det lätta samma sak. Ett hett tips.



Felicia har (gör det fortfarande) alltid gillat sin välling. Fick hon bestämma skulle enbart leva på flaskan...



ang mjölk så Har Felicia äntligen börja gilla mjölk och då dricker hon massor. När vi var uppe hos min familj så blev hon helt plötsligt en mjölkälskare :)

2011-03-14 @ 15:15:55
URL: http://tokmamma.blogg.se/
Postat av: Helena

Linnea skulle gjort som Jonathan om hon fått välja, bara äta välling. Men vi började med samma matordning som du skrev att ni börjat med åt pojkarna och det funkade jättebra. Vi kör ungefär så nu med fast dottern är 13. :) Hon blir supersur om hon inte får ordentliga måltider. Och vi har alltid druckit vatten till maten.

Att hitta på olika luncher är svårt tycker jag med, blir oftast ungefär samma varje vecka. Trist, men äter barnen så är jag nöjd iaf. :)

När Linnea var liten (runt 1 år) älskade hon ris och kalvsylta som hon fick plocka i sig själv.

Mat som går lätt att plocka i sig själv , med hand el sked, är roligt för småbarnen att äta, t ex köttbullar, korv, fiskbitar, köttbitar,majs,grönsaker i småbitar, och så potatis el makaroner till.

Ett roligt sätt att få en matvägrare att äta är att ta t ex falukorv och skära i skivor och sedan använda pepparkaksformar för att få roligare form på korven. Brukar funka jättebra då. Går att använda på plättar/pannkaka, kött och fisk också.

2011-03-14 @ 15:55:39
Postat av: Johanna

Mina två dricker vatten eller mjölk till maten. Jag har aldrig serverat nåt annat att dricka så det har liksom ändå aldrig funnits några alternativ. Men det är inga stor drickare, dricker några klunkar o sen är det bra. Våra dagar ser ut såhär: vaknar dom jätte tidigt så blir det välling och senare frukost, lunch vid 11-12 tiden. Mellis 14-15 tiden , middag 17-18 tiden välling innan läggdags ca kl 19.30. :)

2011-03-14 @ 21:35:04
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback