Funderingar kring julklappar..

God kväll alla nya och gamla läsare!
Tack för alla era fina tips och råd ang. Vanessas och dagis. Ska nog sätta mig ner och prata igenom det här med Andres, känner jag.

Jag sitter och njuter av tystnaden...
Älskar de här stunderna på kvällen när man kan sitta och lyssna på sina egna tankar, sitta och bara vara, utan att någon behöver det, eller göra det och det...

Imorgon går Nicole sin sista dag på dagis, sen har hon jullov. Fast hon vill inte ha något jullov, hon ska ha sommarlov, så vi får väl kalla det för sommarlov då.
När Nicole var på dagis så var Bessa hemma hos Mummu och Puua och bakade pepparkakor. Det doftade så gott när vi kom dit sen.
Jonathan mår bra, han har inte fått mera prickar och det ser ut att bli bättre nu...
Själv tror jag att det var en allergisk reaktion eller en virus, det är inte vattkoppor, vad den där ärthjärnan till läkare än må säga. Dom här är bara på benen, kinderna och armarna, och inte på rygg och mage som dom brukar få. Och jag har sett många barn med vattkoppor och det liknar inte alls. Nicole är den enda av våra barn som haft vattkoppor, alla kusiner (från min sida) hade det samtidigt, innan Vanessa ens var född.
Läkaren sa att det inte är en allergisk reaktion iaf, men jag vet inte vad jag ska tro, för vattkoppor är det inte.
(tror jag inte, iaf)

Tänkte hålla mig vaken en liten stund till och kika lite på nätet...
Dessa tröjor (bland annat) beställde jag från Lindex:


Synd bara att dom inte fanns i alla storlekar... Den svarta fanns bara i Vanessas storlek och den rosa bara i strl 104/116, så den fick bli till Nicole. Annars hade jag köpt i samma storlek, så dom kan byta ;-) Eller likadana till båda. Andres sa häromdan: "Du köper ju vad som helst, bara det är Mimmi/Musse motiv på den"
Hmm...? Ja! Jag fastnar nog snabbt för kläder med just dem trycken på, för jag älskar Musse och gänget. Hahaha... Men såklart ska dom vara fina också!!

Jag lovade tjejerna att vi skulle skriva en önskelista till Tomten idag, men vi hann inte med det. Jag vet ju i stort sett vad dom önskar sig redan...
Tycker att det blir helt hysteriskt med alla julklappar. Folk köper som galningar bara för köpandets skull. Barnen får mer julklappar än vad dom orkar öppna. Jag vill att våra barn ska lära sig vara tacksamma.
Jag tycker att det är superviktigt. Alltid säga tack, och vara tacksam. Det finns faktiskt hur många barn som helst som inte får några julklappar, deras föräldrar kanske inte har råd. Så man måste lära barnen att pengar växer inte på träd och man kan inte alltid få det man önskar sig. (Speciellt inte om listan är en meter lång)
Det går för långt tycker jag. Till slut drunknar barnen i leksaker och dom leker ändå inte med sakerna.

Jag vet också att man som förälder vill ge sina barn allt det bästa, allt vad man bara kan.
Men jag vill inte ha bortskämda barn. Jag vill att dom ska vara tacksamma och uppskatta det dom har/får.
Det finns faktiskt jätte många barn som inte får något alls.

Hur tänker Du kring julklapparna?


Kommentarer
Postat av: Fia

Ååå vilka fina tröjor dom ska få =)

2011-12-14 @ 22:56:17
URL: http://www.sofsan.se/
Postat av: boosse

Jag tänker som du satu. jag vill inte att maribel ska bli en bortskämd unge som bara vill ha utan blir glad och tacksam över det hon får. givetvis komer jag i framtiden att köpa saker som hon verkligen önskar sig, det är ju hon för liten för att göra nu, men jag vill at julafton och födelsedagar ska vara något speciellt, att presenter får man inte varje dag. jag tror nog att det hjälper att de känner lite mer tacksamhet.

N'r jag växte upp fick vi presenter/pengar 2 gånger om året och när man väl fick det var man ju överlycklig!

2011-12-14 @ 23:43:17
URL: http://boosses.blogg.se/
Postat av: mamus

Satu det är bara hämta pengar i väggen,när Felicia var liten och ville ha svindyra grejer varje gång hon var med och handlade och man försökte förklara att man inte alltid kan få nåt för det finns inte pengar till det då sa hon bara farfar har nej han har inte heller sa jag jo han hämtar bara i väggen säger hon då så testa Satu det kanske finns där kram till er alla och en riktigt GOD JUL

2011-12-15 @ 07:29:28
Postat av: Sweetie

Fina tröjor ;) hihi, dom finns ju kvar på Lindex i handen annars om du vill kolla andra storlekar?

Melina ääälskar sin!!!



Håller med dig fullt ut när detgäller julklappar!

Har många vänner som öberöser sina barn med julklappar! Tycker det är så fel som det kan bli!!! Jag vill som du, att mitt/mina barn ska va glad för det dom får och inte kräva mer. Jag vill att doms ka lära sig värdet av saker. Vet själv att kompisars barn sitter och öppnar paket efter paket och tittar knappt på vad det är dom fått för att dom är så ivriga att få öppna alla paket...nä, you go satu! Jag håller med dig!!! puso, beso, puss

2011-12-15 @ 08:17:58
Postat av: erika

Vi kommer faktiskt inte att köpa så många julklappar till barnen, eftersom dom får mycket av resten av familjen. Vi har köpt böcker och gul utklädningsklänning (prinsessa) till Alva :-). Hon har önskat sig en stor prinsessa av tomten... eftersom det är tänkt att hon ska lämna sina nappar till tomtenissarna på julafton. Men jag skulle vilja köpa mer saker, men roligare att köpa det andra tider på året, eftersom dom får såmycket ändå under julen. Hoppas ni får en underbar jul! Vart ska ni fira jul? Kramar

2011-12-15 @ 10:11:54
Postat av: Louise

Tänkte på det där med utslagen, kan det ha vart Femte Sjukan ? Det är något som går just nu i alla fall i "min" stad. Du kan ju googla på det och se :-)



Hälsningar Louise

2011-12-15 @ 10:25:48
Postat av: mummu

Satu du har alldeles rätt,man behöver inte köpa så mycket julklappar,jag tror inte att barn bryr sig om dem får 3 eller 10 paket ,,allafall när man är så liten.Men jag hoppas jag får 11 paket 10 går också bra.Hih,,, Älskar dig.

2011-12-15 @ 18:35:05
Postat av: Emma

eftersom Benjamin fyller år i samma veva som julafton så blir de ju att han får mkt men egentligen är de inte så mkt tycker jag. han fick 15 presenter av oss, mkt smått o lite fårn loppis och sen får han 5 julklappar.



alla vill nog att sina barn ska lära sig uppskatta de dem får/har, men jag tror de är ganska svårt i dagens samhälle.



sen tror jag även om ett barn ha ALLT eller JÄTTE mkt leksaker så kan man fortfarande lära barnet/barnen att vara tacksamma för de dom får/har.



Att lära sig säga tack så mkt så mkt tycker jag är tacksamt!



2011-12-16 @ 14:49:06
URL: http://mammatillbenjamin.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej!

Hittade hit från FL..

Ang prickarna; mina barn hade prickar i somras som först såg ut precis som vattkoppor.. men det var svinkoppor..

kanske ni fått veta nu vad det är..



trevlig helg / Petra

2011-12-17 @ 00:23:18
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback