S V A R

Först och främst så vill jag tacka Er ALLA för  alla kommentarer på min blogg. Det är alltid så kul att logga in och få lite feedback på det man skrivit.

Ni som är nya och inte vet hur det här funkar, så brukar jag göra inlägg som heter SVAR lite då och då där jag svarar och kommenterar på saker som ni har skrivit till mig, på det viset vet ni att jag bryr mig om alla er och försöker ge er svar på frågor som ni har. (Vissa kommentarer har jag förkortat)
Till Er andra som har bloggar så hälsar jag på hos er med hälsningar :)
Hoppas att jag inte har glömt någon- om jag har det så hojta gärna till!

Here we go!

Isaks mamma om Nerv vrak....:
Åh, jag vet hur det är! Det är skitjobbigt rent utsagt!!! Man vill så gärna att de ska äta, men så länge han är pigg och glad och inte går ner i vikt eller om bvc reagera på hans viktkurva, ja då tror jag att det är lugnt... Men väldigt frustrerande och som mamma kan man ju liksom inte låta bli att oroa sig i vilket fall!
Man är så maktlös och önskar att ungen bara kunde ÄTA för bövelen!
SVAR: Jo, men BVC har reagerat på hans viktkurva, han hade inte gått upp alls förra gången vi var där. Därför ska vi träffa läkaren nästa vecka. Samma med Vanessa, men henne oroa jag mig inte för, för hon äter som en häst, men hon springer väl bort det mesta. :) Jag håller med dig, spelar ingen roll vad dem äter, bara dem äter något... men,men... Hur många månader är Isak nu?  
Kramar till er!


Mummu
om Nerv vrak....:
Hej Satu,va snälla alla är och försöker hjälpa dig med Jonathan,och hans mat. Men jag tycker att du ringer till BVC och frågar dem med. Det enda som behövs,är tålamod och det vet jag att du har, men ring ändå. Älskar dig Satu. Ring om du behöver nått. :))
SVAR: Tack Mamma! Du får mig alltid att känna mig bättre än vad jag egentligen känner mig... Tack för att ni finns där för mig, Rakastan!

Malin (MallaW på FL) 
om Nerv vrak....:
Halloj!
När det gäller maten har min Oskar också strulat i perioder och bvc har sagt att man ABSOLUT INTE ska tvinga i dom mat och inte truga (jag har dock trugat innan jag pratat med dom)för då blir det oftast värre. Ifall det är något han gillar så låt honom äta det. I Oskars fall har han levt på välling i ett par dagar sen har aptiten kommit av sig själv igen. Vill han leva på vatten och kex så låt honom göra det... Så länge dom är pigga och kissar så är det lugnt! Lycka till! KRAM
SVAR: Tack vännen! Jag vet ju att det inte alls blir bättre att jag tvingar honom, men jag blir bara så frustrerad när han bara spottar ut allt och bara vägrar...  Han får bara välling på kvällen när han ska lägga sig, sen blir det inget mer välling på hela dagen.

Kicki om NEAS 2-årskalas:
Kommer ihåg att Bessa gjorde något speciellt ljud till Taru som stod mittemot dom vi borden och Taru härmade Bessa och det tyckte tjejerna var jättekul, kanske är det den gången... Hmm, roligt har dom iallafall! Annars är det nog mig dom skrattar åt... ;-)Vi tyckte också det var ett superkul kalas! Ses på fredag!! Kram
SVAR: Hahaha, ja, roligt hade dom iaf! Ses på fredag! kramar!

Angelica [och mina tre små troll]
om Nerv vrak....:
Hej! Jag kom in här av en slump och måste bara säga...WOW, fyra barn så tätt, imponerad :) Själv har jag tre små troll men av en ålder på mellan 0-7 år, jobbigt nog bara det kan ja ibland tycka :P Så jag förstår att du kan vara jättetrött efter en slitsam dag med FYRA småbarn på en ålder mellan (få se om jag förstått det rätt?) 1-3½ år?? Men oj så mycket KUL de små måste ha med varandra samtidigt (trots att de kivas endel också, men det hör ju syskon till) det blir nog en rolig uppväxt för dom med så nära i åldern. Hoppas du inte håller på att bli sjuk, för det har man ju som sagt inte tid med som småbarnsförälder :)

Men detta med maten, måste vara grymt svårt att som mamma se sitt barn vid varje måltid vägra äta, och spotta ut :( Är väl en av mardrömmarna, men som jag tack o lov (inte än iaf) fått uppleva, annat än när de varit sjuka barnen... Hur gammal är Jonathan, 1 år? Prova gör helt tvärtom när det är matdags. Sätt dom andra barnen vid bordet, ej lillkillen, så kanske han tillslut kommer till bordet av egen vilja? Fråga honom själv vad han vill ha, ge honom så han får pilla i sig helt själv, lägg inte energi på att tvinga i honom, som du själv säger - det blir en ond cirkel och gör middagarna till något negativt för honom :( Kanske fokusera på någon av de andra barnen, ej titta på honom.. Förstår att du är orolig när han är så liten, men sägs ju att barn verkligen äter när dom blir hungriga... Låt middagarna bli till något roligt iaf... Usch det måste vara svårt, och det är säkerligen lätt för oss läsare att sitta här och skriva hur du ska o inte ska göra, men lite råd och tips åtminstone :-) Hoppas det vänder snart med maten för honom!
SVAR: Hej! Va roligt att du kikade in och lämnade ett kommentar!
Jag har 4 barn i åldrarna 1-3 år (Nicole fyller 3 om en månad) Jo, det är lite jobbigt ibland, men oftast är det jätte roligt! Hur gamla är dina barn?
TACK SÅ JÄTTE MYCKET för dina tips med maten! Jag ska absolut prova det!
Hoppas du kommer tillbaka snart! Kramar/Satu

Helena
om Nerv vrak....:
Angående Jonathan; om du känner att det är på gränsen till att du inte orkar försöka få han att äta mer, så tycker jag du ska ringa BVC och iaf prata med dem om detta. Kanske ger de dig lite tips på vad du kan testa eller så ger de dig säkert en tidigare tid. Ge dig inte, utan se till att de kollar upp om något är fel eftersom han inte alls vill äta. Det är inte ofta barn matvägrar "bara ändå". Det brukar gå att lösa detta i de allra flesta fall.
Men tvinga honom inte, utan bara ta det lugnt vid måltiderna. Och se till att han inte äter nå mellan måltiderna så at han blir riktigt hungrig, mer chans till att han äter då.
Hoppas du/ni får ordning på detta snart.
Kram från Söderhamn
SVAR: Alltid lika roligt att läsa kommentarer från dig, Helena, du verkar vara en väldigt fin människa! Dina kommentarer uppskattas jätte mycket! Kramar!

Felicia
om LOVE:
Rakastan pusu beso
SVAR: Åhh va roligt att du skriver! Älskar dig också mitt hjärta! Kramar från moster Satu

Cecilia 
om Puua sattes på prov....:
Oj oj vilken pappa du har! Han är grym som ens vill och orkar ta alla 4:a....
SVAR: Tack, ja han är grym! Men jag tror inte att han skulle orka med att torka bajs en gång till! Hahaha...

Santsu- om The show must go on!:
Voiiii eiiii,miten ihana ja söpö Nicole on!!! Siis niin kaunis,ihana!
Kohta saa Andres ajaa pojat ovelta pois :) ;)
SVAR: Kiitos!!!  Miten teillä päin menee? Miten lapset voi? Onko teille jo tullut kevät sinne Turkuun?

-Santsu-
om
Ute utan blöja- PREMIÄR!:
Ps: Mummulle terveisiä että olet kyllä ihana siis IHANA!! Omistat suuren sydämen jonka Satu on varmasti sinulta perinyt. Ihana lukea kuinka puolustat Satua kuin leijona emo ja kuinka paljon sinä ja Puua olette lastenlasten kanssa.  On se Ihanaa kun on mahdollisuus olla lähellä rakkaita. Oma äitini asuu todella kaukana ja elää muutenkin niin kiireistä bisnes elämää :( :(
Ottaisin sinut heti meidän lapsille mummuksi ja minulle äidiksi.
Mukavaa alkavaa kesää ja toivottavasti saadaan sinne Ruotsiin paljon aurinkoa ja tietenkin samalla tänne Suomen Turkuunkin.
SVAR: Ihanasti kirjoitettu! Kiitos Santsu!!! Nyt kun Mummu tän lukee, niin tulee sille varmasti tippa silmään! Haleja!

Camilla
om PREMIÄR för GRILLNING:
Åhh så glad jag blir över att läsa dina inlägg + kolla på bilderna.
NI har en alldeles underbar familj, ni är så många och så fin gemenskap =)
All lycka o värme till er. <3
En trogen läsare =)
SVAR: Tack så jätte mycket vännen! Det värmer att se dina kommentarer, jag blir alltid lika glad!
Hur mår du? Hoppas att du/ni har haft en bra påsk!

Nu ska jag kika på lite bloggar!
Hoppas vi hörs igen!
Kramar!
bestfriends friends friend bestfriend


Kommentarer
Postat av: Helena

Hej Satu.

Tack för din kommentar om mig. Den värmde.:)

Hoppas att du har "sovit ikapp" så du är pigg igen.

Ha det bra.

Kram

2011-04-28 @ 00:17:12
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback