Vi trotsade kylan

Idag trotsade vi kylan och gick ut på en promenad, jag och barnen, medans Andres låg i varmt bad. Jag fattar inte vitsen med att folk tycker att det är så noggrant att barn ska vara ute varje dag och leka, oavsett väder?? Någon som kan förklara? Jag klädde på alla varma kläder, och så drog vi. Vi stod där ute som börtisar och tjejerna ville/orkade inte ta en promenad, nosen blev kall och röd. Vi gick en runda runt huset, jag försökte visa dem fåglarna, leta efter de 2 ekorrarna som vi tidigare såg utanför vårt fönster, och leta efter Röllis koja, men inget verkade så jätte jätte kul. När vi kom till gården ville dem gunga, så jag tog fram filtar att lägga under rumpan, och det älskade dom. Dom somnade iaf gott efter promenaden och lunchen. Jag satte mig på soffan och åt min sandwich som Andres vart och köpt, och så skulle jag bara vila ögonen lite innan jag började städa och möblera grabbarnas rum... Tjena. Nästa grej jag kommer ihåg är att Jonathan lät från sin säng, han hade redan vaknat. Jag fattade ingenting, jag visste inte ens vart jag var eller vilken dag det var. Somnade så djupt av ren utmattning. Som häromkvällen när jag skulle natta flickorna, så somnade i deras rum- SITTANDES på golvet. Hmm.. En liten powernap var bra.. Det blev ingen möblering så länge Jonathan var vaken och ville ha uppmärksamhet. Och när alla sov så tänkte jag vänta med att fixa där, annars hade jag väckt hela huset.

När alla hade vaknat och Andres kommit hem åkte iväg och åt middag, köpte överraskningarna och så lämnade vi barnen hos Mummu & Puua och fortsatte med vårt shopping på tu man hand.  Vi kände att det var bättre så. Tänk vilken lyx att få åka iväg och handla själva? Bara en sån sak. Redan innan vi hade kommit till parkeringen så sa Nicole till mig: "Rakastan, Heippa!" (=Älskar dig, hejdå) Thanks! Vi var ute efter en lampa till pojkarnas rum, och nattlampor till både grabbarna och tjejerna, till slut hittade vi :)

Sen satt vi och fikade hos Mummu & Puua, och så var klockan plötsligt åtta redan! Rummet då!???
Så pojkarna stannade hos oss en natt till.
Efter bad så la jag grabbarna. Tjejerna lekte så fint inne på rummet, så jag lät dem vara. Jag gjorde min vanliga städning för kvällen, och sen var det läggdags för dem. Nu har jag precis kommit upp, jag fick för mig att börja pyssla med rummet nu, så den första halvtimmen har jag skrapat bort målarfärg från golvet, dammsugit och moppat. Nu ligger möblerna och leksakerna där dem ska vara, och imorgon kommer sängarna.

Imorgon bitti ska vi till BVC för grabbarnas kontroll och vaccination. Stackarna!
Nu ska jag sätta mig på soffan och titta på när Andres spelar Mario Bros, och jag tänker hämta pepparkakor med mjölk till! Yammie! Ojdå, såklart ska jag slänga in lite bilder först-

Sötnosarna på promenad

Nicole letar efter nappen....

"KIIIIIKKKKAAAAAA!"

En gammal gubbe kom fram och pratade med oss, han måste ha sett jäkligt rolig ut, för Nicole slutade aldrig att skratta. Hahaha...

Herrarna på shopping rundan...
Jag längtar verkligen efter när dem kan sitta! Nu glider dem ner i vagnen heeeela tiden...

Nicole- den stora tjejen, enligt henne själv. Hon har blivit "stor", och kommer med grejer som gör att jag tappar hakan... Hon pratar exakt som en vuxen. Häromdagen när vi satt och åt så sa hon "Tack för maten mamma!"
"Men du har inte ens ätit upp, så kom och är nu" "Mamma- TACK FÖR MATEN SA JAG!"
Hon har börjat säga "Ja, PRECIS" hela tiden. Vart hon nu kan ha fått det ifrån? Anna??
Men t ex. när hon gnäller om nappen. "Mamma, kan jag låna den en liten stund?" (och så rynkar hon på pannan och putar med läpparna samtidigt som hon pratar) "OK, men bara en liten stund då!" säger jag, och så tittar hon på mig och säger: "Ja, precis..."

Sötnosen Bessa har lärt sig att le när jag tar kort!
Off topic- Hon håller på & får 3 nya gaddar! Det måste kännas! Men hon klagar inte.

Lite kvällslek


Det var det för idag.
GOD NATT!!!!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag går ut om inte annat för att trötta ur barnen så de sover gott på kvällen;)

2010-11-18 @ 19:13:57
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback