Syn/hörsel undersökning

Imorse väcktes jag av mobilens väckarklockan 7.30. Det blev lite sömn för mig denna natt, men jag har mig själv att skylla till viss del också. Jag lägger mig så sent varje kväll, klockan har hunnit bli mellan 1-2 innan jag är i sängs... Sen ska pojkarna matas och bytas blöjor, sen vaknade Bessa av mardrömmar, och efter henne vaknade Nukke och ville ha välling. Så när mobilen ringde på morgonen så hade jag inte sovit så mycket.
Både Nukke & Bessa brukar sova hela nätterna, men just inatt vaknade båda två. Typiskt.
Jag gick upp och tvättade pojkarna, bytte kläder/blöjor och gav dem mat. Sen lät jag dem vila (dem blir alltid så mätta efter matningen) medans jag gjorde mig själv iordning. Jag packade ner allt som behövdes för sjukhuset, och sen gixk Andres ner och hämtade flikcorna. Bessa låg vaken i sin säng, medans Nukke fick väckas. Hon var inte så glad för det, speciellt eftersom hon somnade så sent igår.

Sen åkte vi till sjukhuset för pojkarnas ögonkontroll. När vi närmade oss sjukhuset så förstod Nicole vart vi skulle.
Hon tog tag i min hand i bilen och klämde den jätte hårt. Hon trodde nog att jag skulle tillbaka. Andres gjorde inte saken bättre heller när han skulle skoja om att "vi ska lämna mamma här nu" "Följa med!" sa Nukke bara.
Jag fick ont i magen av att vara tillbaka. Kändes som att jag var tillbaka "to stay" och att snart skulle vi behöva säga hejdå... men icke. Vi skulle bara spendera en dag på sjukhuset- allihopa.

Förresten! -Nu har dem släppt på besöksförbudet på avdelningen!!! TYPISKT!
KUNDE DEM INTE HA SLÄPPT PÅ DET INNAN!?
Nu fick Nuke & Bessa följa med in i föräldraköket och korridorerna inne. Men det var iaf bra.

Vi kom fram och de la några droppar i pojkarnas ögon som skulle utvigda pupillerna. Efter 30 minuter gjorde dem samma sak, och det var ungefär då helvetet bröt lös.
Herregud! säger jag bara. Nicole hade verkligen en otursdag. Hon var JÄTTE grinig!
Ingenting passade eller var bra.
Jag gick ut med henne till korridoren, och där var hon glad en stund, men sen kom hon på att hjon var ju ledsen, så hon började gråta, och jag försökte med allt jag kunde att få henne sluta gråta och skrika. Hon var trött. Övertrött, men envis.
Det gjorde inte saken bättre att hon fick en dörr i huvudet, att hon snubblade på allt och ingenting, och att Bessa BET henne i fingret (!) För första gången EVER!

Hon har aldrig bitit henne förut. Andres var inne i väntrummet och jag slår vad om att alla där hörde Nicoles skrik.
Jag satte henne i vagnen och gav henne välling och tänkte få henne att somna. Tjena.
Jag gick längst den långa korridoren fram och tillbaka, fram och tillbaka i 1 ½ timme!
Och jag lovar att hon skrek hela tiden.
Hon hade inte ont nånstans, det var inte sånt gråt, utan det här var "trött-gråt". Och hon gav inte upp. Jag tog upp henne ur vagnen, men det ville hon inte heller, hon ville sitta. It went on and on, and on and on.....
Jag försökte med ALLT för att lugna ner henne, men inget hjälpte, hon skrek och kastade sig på golvet och what not.. Folk tittade och kom och frågade om hon är ledsen idag, och då började hon att skrika ännu mer.
Jag skämdes... Hon brukar ALDRIG vara såhär. Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag försökte vara lugn, men man orkar inte lyssna på tomt skrik hela tiden. Jag sa till henne att det räcker flera gånger, men då blev hon ännu mer arg, så till slut sa jag ingenting alls. Jag satte henne i vagnen, gav henne nappen och gick lungt fram och tillbaka och sa "Natti, Natti, det är ingen fara" och sen sa jag inget mer. Jag lät henne skrika och lät folk titta.

Men hon är inte såhär annars. Hon är rena rama charmtrolet, och det är inget jag bara säger, hon är verkligen inte så. Men idag gick allting fel för henne.
Precis när hon höll på att somna så kom de där "städbilarna" (?) som moppar golven som låter som f*n... och såklart vaknade hon och då kom en ny konsert från Nicole.
Hon skrek i rösten som Gud glömde. När hon blev lite lugn och höll på att somna IGEN, så stannade en städare och tyckte att flickorna var så vackra, och frågade om de var tvillingar. och så ramlade hela högen av kartonger från hans vagn och small till exakt bredvid Nicole. Såklart hoppade hon till och så börjades det igen....
Till slut gav hon upp och somnade i vagnen, och sov hur länge som helst.

Såklart hade jag missat hela syn undersökningen OCH hörsel testet. Men allt hade gått jätte jätte bra.
Inget fel alls. Pojkarnas ögon var röda och svullna efter undersökningen, och dom sa att det var pga av att dem inte ville öppna sina ögon, utan spretade emot, så han (läkaren) fick hålla dem öppna, och han sa att det var väldigt svårt, eftersom de var så starka och har så långa ögonfransar.

Sen var det bara att vänta. Man ska vänta första gången på avdelningen när man gör ögonundersökningen för första gången, för dem vill se hur dem reagerar på dropparna.
Efteråt fick vi träffa läkaren som gjorde en läkarundersökning, och allt såg jätte fint ut, pojkarna är så fina så!

VI BLEV UTSKRIVNA IDAG!!!
Japp japp, nu är pojkarna utskrivna från sjukhuset, eftersom det har gått så bra för dem.
Dom behöver inte heller sina apnéknappar! Och deras mat" Enfalac fick vi börja trappa ner och köpa NAN från Coop istället. =) Mycket enklare för oss helt enkelt. Nu återstår det 2 ögon undersökningar till (det görs varannan vecka fram tills fullgågna veckor). Skönt.

**********************************************************************

VIKT & LÄNGD:


JONATHAN- 2200 g 45 cm
DANILO- 2430 g 47 cm

*********************************************************************
Dom växer, våra gossar!

Bessa & Andres sitter och väntar i föräldraköket.

Nukke har hittat en docka + vagn (efter vilan)


Det roliga var att träffa alla sköterskor igen. De är verkligen underbara och jag vill TACKA dem alla för att de tog så väl hand om våra pojkar! Det är guld värt!
Jag vet att några av dem har kikat lite i min blogg, vilket vi uppskattar verkligen jätte mycket!
(Skriv gärna en hälsning under "kommentarer" under inläggen.)

Hoppas att "Pysens" mamma också skriver en liten häslning så jag vet hur det går för dom
Samt en annan familj, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på (?)

KramKram!

Kommentarer
Postat av: Ullis

Hej tänkte fråga vad har ni för bil eftersom ni har så många barn och hur får ni plats med fyra bakåtvända bilbarnstolar?

2010-05-16 @ 12:20:14
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback