MIDSOMMAR!

Hej allihopa!
Hoppas att ni har haft en underbar midsommar?
Vi firade midsommar hemma hos Mummu & Puua, vädret kunde inte ha varit bättre och alla var på bra humör!
En toppen dag! När vi kom hade Puua köpt en ny pool och fyllt den med varmt vatten så att alla barnen kunde bada
Bilder säger mer än tusen ord, så jag lägger in bilder, och berättar istället

Nicole vill gå och baka sandkakor med sin syster och kusiner. Och Puua också såklart.

Emma & Vanessa leker på filten. Emma tycker verkligen om Bessa, hon vill gärna bära med henne överallt och leka med henne, Bessa hänger gärna med. Här har Emma precis läst en saga för Bessa.

Solen gassade på, så det var dags att ta en dopp i poolen! Riktigt skönt med varmt vatten, det var riktigt behagligt att sitta där och sola, men sen skulle ju maten bli klar också...
 
Puua hoppade i istället, och hade to m fixat ett eget littet bord bredvid pooen där han la sin ölburk. Ni vet väl att man måste dricka mycket när man vistat ute i solen?
Vanessa trivdes riktigt bra i vattnet, men Nicole ville inte alls bada. Hon var för upptagen av allt annat.
 
Mysigt i solen...

Maten fixades, Andres var grillmästaren och det var riktigt riktigt gott! 
Ryggbiff och oxfilé blev det, och korv till barnen. Såklart stod även färskt potatis, sill och annat gott på bordet också! Vi skålade med den obligatoriska snapsen (t om JAG!
Bessa tesrat pojkarnas nya stol. Hon tyckte att maten var supergod och åt som vanligt med god aptit. Ni ser ju hur bekväm hon känner sig i grabbarnas stol??

Efter (eller var det kanske före??) maten tog Puua alla barnen med sig som vanligt och gick till kiosken. Dom köpte klubbor och sån där dricka som barnen kallar "Elli pullo" Alla barnen älskar dessa turer till kiosken med sin Puua. Så fort någon bara nämner kiosken så står alla barnen vid grinden, redo att gå. Nästa år har dem två grabbar till som vill hänga med... Det blir dyra tripp det här..
Ingen midsommar utan glass! Emma ger Bessa glass, hon e ganska smart den lilla flickan... först äter hon upp andras glass, sen går hon till sig egen... Hihii.
Efter det här hände den där bajs incidenten... Ska inte gå in på detaljer, men hon hade bajsat på filten och jag hade bajs över hela benen... så. Det är ju faktiskt så att allt som kommer in, måste ut igen, right??

All lek ute i solen tar på krafterna, så Bessa Enkeli la sig för en liten tupplur.

Nukke sov ingenting alls på hela dagen, hon såg inte ens trött ut!
Hon bara sprang runt och lekte hela dagen lång, utan att klaga. Det är så skönt för barnen, dem sprang runt utan blöjor och utan skor och bara njöt!
Anna har en midsommarkrans i huvudet, men hon vill inte gärna vara med på bild.

Midsommar är inget undantag för att inte titta på fotbolls-VM, så grabbarna gick in för att titta på matchen...
Här tittar Jonathan och Puua på match.

Emma med vår lilla "Tjockis" Danilo

Mammas fina lilla Jonathan

Mummu solar ute på uteplatsen medans barnen leker

Stefu gillar inte Puuas ärtor...

Emma tar en massa promenader med Vanessa i vagnen, denna gång ville även Sebastian ta sig en tur.
Nicole sprang efter dem så fort hon bara kunde.

Jopo & Jessica hittade fram till slut efter att virrat runt kring gårdarna en stund.
Jätte kul att dem kunde komma, det var länge sen vi umgicks  Danilo låg och pruttade som den gentleman han är i Jessicas famn... Senare kräktes han över hela Patricia... A real gentleman!

Jonathan gosar med sin Mummu


Hela dagen sken solen, precis som det SKA göra, men oftast INTE gör på midsommar. Men i år hade vi tur, och det blev en jätte rolig dag/kväll!
Det blev en hel del boule-spelande. Jag & Andres vann guld!
Senare på kvällen spelades det igen, medans jag & Anna satt och pratade, då kom plötsligt Mummu med Andres skrattande med ett rikligt blödande finger... Det visade sig att Andres hade fuskat och sparkat fram en klot som Puua upptäckte... (i am chocked... inte brukar väl min Andres fuska i spel?!!?)
Alla sa åt dem att flytta på sig, men Andres skulle "bara" flytta tillbaka kloten, och då slängde Stefu iväg en klot som träffade Andres finger.
Det blev ett ordentligt jack och jag tyckte att man kanske borde behöva sy den, eller lägga sån där tejp som håller ihop ett sår, men NÄÄÄÄE. Envis som han är så säger han bara att det inte är någon fara, han ville inte ens ha ett plåster eller ha fingret i kallt vatten, men det fick han göra ändå. Än idag blöder den lite. Stackars mitt hjärta...

Eftersom Nicole inte sovit nånting, och Bessa började bli trött så bestämde vi oss för att promenera hemåt vid elva tiden. Resten av gänget stannade till småtimmarna, vid 5 hade den sista gått hem. Ni kan ju ana hur trötta dem var...? Båda tjejerna somnade direkt när dem satte sig vagnen, så dom var ju helt slut. Inte så konstigt heller så som dem sprang och lekte och hade för sig hela långa dagen. Vi kom hem, bytte blöjor på hela bunten, tvättade av och nattade, och sen åkte Andres vidare till casinot.
Jag gick ner till vårt sovrum och bestämde mig för att titta på TV en stund innan pojkarna somnade, annars får man ändå inte sova när man ska titta till dem hela tiden. Så jag fastnade för en bra film- som visade sig vara en SKRÄCKFILM!  Åh nej... jag som inte alls gillar att titta på skräckfilm när jag är själv, för då börjar jag alltid inbilla mig en massa konstigheter.  Dum som jag var så tittade jag ändå en stund till, men sen blev det för mycket, så jag bytte kanal, men var ändå nojig och fick för mig att någon kom nerför trapporna...
 Men sen har jag ändå somnat och vaknade en stund senare av att Andres ligger bredvid mig.
Hur gick det till? Jag som vaknar ALLTID av minsta lilla ljud?

TACK FÖR EN UNDERBAR MIDSOMMAR ALLIHOPA!

P.S Rakas siskoni, sinä puutuit.

Hur var ER midsommar? Skriv gärna och berätta!

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Hej! Va kul ni har haft det=) Fin pool..Albin fick en likadan förra året så den har vi lekt i hela helgen. Vi firade midsommar i Folkets Park och sedan gick vi och åt tårta med familj o släktingar. sedan vidare till min mamma och pappa o grillade o drack vin. Där stannade vi kvar hela helgen och bara hade det skönt ute på tomten(mest i poolen). Så det har varit en kanon helg=) Nu jobbar jag sista veckan och sen har jag semester i nästan 5 veckor..det ska bli så skönt!! Ha det så bra, Kramar

2010-06-28 @ 20:54:25
URL: http://albinsmamma.bloggsida.se/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback