Nya rutiner

Imorse när jag hämtade upp Vanessa så märkte jag att blöjan låg kvar i sängen. Hon hade tagit av sig blöjan under natten *suck* jag glömde ha på henne trosor på blöjan så att det inte ska kunna hända... Då tänkte jag att det är lika bra att ta fram pottan och sätta tjejerna där. Men icke. Ingen kiss på pottorna.
Jag funderar på att börja pott-träna Nicole nu, men hon verkar inte vara så värst intresserad. Får väl muta henne med något, hehe  När började NI pott-träna ert barn??

Gonzalez brudarna på pottan

Vanessa bytte potta... Den är jätte häftig- När man kissar/bajsar så belönas man med musik! Sen finns en spolningsknapp bredvid, jätte häftig, men än så länge har ingen kissat i den...

Allt kommer väl inom sin tid. Båda två är jätte duktiga med nappen, dom har bara napparna när dem ska sova, och det tycker jag är helt OK. När dem vaknar så lämnar dom napparna på sängen. När Nukke frågade/tjatade efter sin napp förut så gick Andres iväg och köpte ett sånt där medel som heter "Stop N´Grow" som man har på naglarna så att man slutar bita på dem. Det penslade han på nappen, och när Nicole fick dem så tyckte hon att den var så äcklig att hon inte ville ha. Jätte bra! (Det är inte farligt att äta.) Så det är ett bra tips till er som vill sluta med nappen, det har funkat jätte bra här!

Idag packade jag med mig alla barnen och promenerade till Handen alldeles själv!
Både jag och Andres tänkte att det var nog sista gången jag gör det, och han fattade inte alls hur jag tänker att jag går dit själv med alla, men det gick faktiskt jätte bra!
Jag känner att jag inte kan vara beroende och ringa efter någon varje gång jag ska ut nånstans, jag måste klara av saker och ting själv! Och det kändes jätte bra att kunna göra detta helt själv.
Jag har känt mig som en belastning, men nu får det vara nog med det. "Bara man vill, så går det!"
Jonathan i bärsele, Danilo & Vanessa i vagnen och Nicole gick hela vägen dit. På hemvägen satt Nicole också i vagnen och även det gick jätte bra. Jag fick en massa blickar och ännu fler leenden från folk, och vissa kom och pratade och beundrade både barnen och mig. Jag fick guld-medaljer och tapperhets medaljer, och vissa frågade när nästa skulle komma. "Inte just nu för jag får inte plats i vagnen med fler!" svarade jag med ett leende.
Hello- förr i tiden hade man 7-8 barn och inte delades det ut några medaljer till dom! 4 är ju egentligen ingenting...
Jag gick till Lindex för att köpa ett par byxor till Vanessa och kom ut med varsin tröja till tjejerna. Wops. (byxorna fanns inte kvar i hennes storlek) Tänk att vinter overollerna har kommit ut redan...  !!! Men jag vet också att man borde passa på att köpa i tid, speciellt till grabbarna som ska ha overoller i samma storlek. Ska kolla vidare på det sen... Vi stannade och lekte lite i den där lilla hagen där dem har det där roliga golvet, med bilder som rör sig (bra förklarat) Och sen promenerade vi tillbaka hem. Lika bra att börja röra sig hem medans alla fortfarande var snälla och lugna. Man vet aldrig när lugnet tar slut med dessa barn..

Sen kom vi hem och vilade. När alla barnen sov kom Andres hem med Nicoles gamla vagn som varit i förrådet, den tänkte vi sälja, den är i jätte bra skick, så varför ska den stå i förrådet och skräpa? Vi tog bort ståbrädan och ska montera den på tvillingvagnen, så går våra promenader ännu smidigare!

Idag kom stora syster Patricia (barnens) och hämtade Nicole & Vanessa hem till sig. Har inte träffat henne sen vi kom hem från Tunisien... Hon hade skolkompisar som hade barn där också, så tjejerna fick leka och ha skoj.
Det gick jätte bra att följa med henne, inga problem alls, och dom verkade ha haft jätte roligt.
Vi frågade Nicole vad barnen som var där hette, och hon svarade "Sönda och Dina" vilket dem säkerligen INTE hette, jag vet inte vart hon fick det ifrån...
Under tiden tog jag, Andres och pojkarna en lång promenad. Jag måste erkänna att det var riktigt mysigt, för vi gick och gick, åt en glass och bara PRATADE. Det känns som att vi inte har så mycket tid att prata med varandra längre...

Nu har vi tagit fram nya rutiner iaf, tjejerna ska vara i säng klockan nio, innan dess ska alla 4 bada, få kvälls mellis och bara varva ner en stund. Ca. ett på dagen ska dem sova, innan dess ska de äta. Där emellan ska de leka, vara ute och bara ha kul. Jag försöker få med grabbarna in på rutinerna också. Att dem också ska ner och sova vid ett, hittils har dem varit uppe med Andres medans jag sover med tjejerna, men nu har de följt med oss ner 2 dagar, och det har gått jätte bra. Vi får se hur det går, de sover ändå lite då och då, precis som det ska vara när man är bebis. På Onsdag ska vi till Huddinge för kontroll, ska bli jätte spännande att se hur mycket dem har växt sen sist!

Nu tänkte jag slänga mig på soffan och mysa med min man och titta på film- "Inside Ring", har ni sett den?
Oj, nu hör jag hur chokladen ropar på mig i skåpet... Gotta go!

Kommentarer
Postat av: Erica

jag tycker du är jätte duktig vännen som kommer ut med alla fyra!!! jag som gruvar mig att gå till konsum med två??? Alva vägrar pottan än så länge, vi tänker vänta ett tag till. Men hon säger till när hon har bajsat och kissat.. hon vill byta blöja då ;-). Hon är vaken så länge på kvällarna... svårt att veta hur länge man ska söva henne på dagen för att kvällsrutinerna ska funka. Ska testa det. kramar

2010-08-23 @ 22:50:57
URL: http://lillaica.blogg.se/
Postat av: Angelica

du e ju bara för härlig!! Sratt!

Syns på onsda vid halv tre på båt gården?? =)

halit

2010-08-23 @ 23:04:28
URL: http://sagaochfilipsblogg.blogg.se/
Postat av: Kicki

Började pott-träna Milo innan sommaren... Dagis hade då börjat träna lite också och jag vill att han ska vara blöjfri innan han fyller tre, vilket ju är om två månader. Han är blöjfri på dagarna nu, får bara blöja när han ska sova middag, och sen när han ska sova för natten. Dock har han fått prova sova utan blöja på dagen också och det har gått dom allra flesta gångerna. Han är dock lite kinkig med att bajsa på pottan och vill hellre ha blöja men jag försöker vara tuff med att han måste gå på pottan. Den där pottan som Nicole har verkar ju jättebra, så att dom liksom blir belönade när det kommer något... Det skulle nog Milo gilla också... Enligt min mening så är det jättebra att börja rätt tidigt, inte pressa på något sätt men bara introducera pottan och verkligen berömma och hurra när det kommer något i den men det är ju så individuellt. Antagligen är jag lite sen med pott-träningen, Noa slutade "redan" vid 2,5 år med blöja helt och Milo är ju snart 3. Vissa barn slutar ju jättetidigt men det är nog som sagt väldigt individuellt...

Kramis!

2010-08-24 @ 08:44:16
Postat av: Jessi

Jag har börjat pott träna Fabián lite, han hatar pottan men får sitta på toaletten istället. Än så länge inget kiss.. Han blev 2 år den 1 juni, vet inte om det är för tidigt, försöka kan man ju alltid :)

Vi har haft rutin att han ska vara i säng kl 20, fungerar jätte bra, har haft det så sen han var ca 1 år. Så mycket skönare! Så får man chansen till lite egen tid med mannen också vilket är svårt med små barn ju, men dem är ju inte små för alltid ;)

2010-08-24 @ 09:42:02
URL: http://strippedconfessions.blogg.se/
Postat av: Sandra

ja, facebook är bra ibland :)

Vi mår bara bra, flickorna växer och dagarna rullar på fort, hur är det med er? Du skriver verkligen mkt :)

Ja, tror de är enäggs iaf, men inte fått de bekräftat. Dina pojkar är de?

2010-08-24 @ 10:18:56
URL: http://fluffin.blogg.se/
Postat av: mummu

HEEEJ!

Satu du o din syster var torra, när ni var 2år.Många tyckte att det var tidit,men jag hade mina rutiner,varje dag efter vilan o på morgonen,satt ni på pottan,,,hih det gick jätte bra,det handlar ju om rutiner,,,så,,fram med pottan,så går det bra,ska du se.. Rakastan :))

2010-08-24 @ 11:23:23
Postat av: Taru

Ja eller hur :-) Tiden bara springer iväg!

Ja kalas blir det garanterat. Vi funderar på att

hyra lokalen då.. för förra året blev det så

fullsatt här hemma.. så det blir nog bäst.

Och självklart blir ni bjudna då! :-)

Allt bra med er? Kram

2010-08-24 @ 12:50:33
Postat av: mamus

Hej Satu Patrik var torr på både dagen och natten när han var 2/1/2 år hade förmodligen varit det tidigare om jag inte lagt en potatis i pottan och sa att han gjort en bajskorv då började han skrika livrädd för potatisbajskorven så det tog några veckor innan han vågade sitta där igen stackars lillbörtan kram från mamus. ps nappen gav han till tomten när han var 3År

2010-08-24 @ 17:51:02
Postat av: Camilla

hej hej..

hoppas att allt är bra med er..

här är det full rulle..

dom 3 stora barnen började i skolan i måndags så det var kul för dom..

vi andra har varit hemma o pysslat..vädret har inte direkt varit med oss sista tiden urrkk..



imorgon ska vi till bvc där det är 6 månaders koll på Robin och 1 1/2 års kol på mikaela..

får se hur det går ..det ska ju bli sprutor oxå..det gillar inte jag ..huua men det går säkert bra..



ha en jättebra kväll

mvh camilla



2010-08-24 @ 20:52:07
URL: http://minstorafamilj.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Hej cutie!!

Va du e duktig som får in rutiner! Jag vet inte så mycket om pottträning...än! Jag kommer säkerligen vända mig till dig när det är dags för melli att börja! Du är ju min förebild!!



Självklart får du komma över nån dag!!! Säg bara till!!!

Ska bara bli frisk!! Nu ligger gubben sjuk...skiten går bara runt..men men, snart så ska väl alla må bra igen!!!



Hoppas allt är bra med er??



Ta hand om er, miss you all!!!



puss!!!

2010-08-24 @ 21:18:12
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback